Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο ΤΕΙ Ληξουρίου από την Περιφέρεια, όπου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θοδωρος Γαλιατσάτος ανέλυσε τις δράσεις του Προγράμματος ΕΣΠΑ που αφορά τη Χερσόνησο της Παλικής για το 2014-2020, καθώς και τη Oλοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην περιοχή.

Με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε το λόγο ο κ. Γιώργος Τζιβράς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην περιοχή πλησίον της Ι.Μ. Κηπουραίων, ενώ στον τοίχο της αίθουσας υπήρχε αναρτημένο πανό με περιεχόμενο «Oχι στο έγκλημα των ανεμογεννητριών στον αρχαιολογικό χώρο των Ταφίων».

Αμέσως μετά ζήτησε το λόγο ο δ.σ. και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο οποίος έθεσε το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Γαβρίλης. O περιφερειάρχης απάντησε ότι το θέμα θα το κοιτάξω αύριο πρωί-πρωί.

Στο θέμα παρενέβη ο δ.σ. κ. Διονύσης Αραβαντινός, ο οποίος παρίστατο μαζί με τον επικεφαλής της Δημοτικής Αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, αλλά δεν του δόθηκε ο λόγος, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο μέσα σε νέα ένταση εκπρόσωποι 7 Κοινοτήτων της Παλικής για το θέμα της μη αποκατάστασης της οδοποιϊας στην περιοχή.

Στους εκπροσώπους αυτούς ο περιφερειάρχης απάντησε ότι δεν είναι υπουργός. Είναι, είπε, υπαρκτά τα προβλήματα, δεν αδιαφορούμε, αλλά θα έρθω το άλλο Σάββατο να δω επιτόπου τι μπορούμε να κάνουμε. Είπε επίσης ο περιφερειάρχης ότι συναντήθηκε με τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη για το θέμα των εργατικών πολυκατοικιών.

Μετά έγινε η παρουσίαση του ΕΣΠΑ 2014-2020 από τον υπάλληλο της ΠΙΝ κ. Δ. Σπίγγο.

Ακολούθως πήραν το λόγο και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.