Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Κεφαλονιάς, εκπροσωπούμενος από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ημερίδας Κρουαζιέρας, που πραγματοποιεί η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας σήμερα στη Συνεδριακή Αίθουσα C2 του Metropolitan Expo.

Η κορυφαία εκδήλωση για την Κρουαζιέρα στην Αθήνα γίνεται στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού Greek Tourism Expo 2015, που θα πραγματοποιείται από 4 έως 6 Δεκεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo  στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη συγκεκριμένη Διεθνή Εκθεση, που τελεί υπό την Αιγίδα των:

• Υπουργείου Oικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

• Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

• Ελληνικού Oργανισμού Τουρισμού.

• Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

• SETE και Σ-ΒΤ.

O Δήμος Κεφαλονιάς συμμετέχει με δικό του Εκθεσιακό Περίπτερο προβολής του Νησιού, την οργανωτική επιμέλεια του οποίου θα έχει ο προϊστάμενος Υπηρεσίας Τουρισμού του Δήμου κ. Σταύρος Κουρής-Κορκός.

O δήμαρχος Κεφαλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της ΕΕΚΦΝ κ. Θεόδωρο Κόντε, τον κ. Αντώνιο Καλούδη, εκτελεστικό μέλος ΕΕΚΦΝ και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. για την πολύτιμη συνεργασία, που συμβάλλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της Κεφαλονιάς, ως σταθερά ανερχόμενου προορισμού Κρουαζιέρας, αφού τη φετινή χρονιά το νησί υπερέβη τις 100 προσεγγίσεις Κρουαζιεροπλοίων.

• Το αναλυτικό Πρόγραμμα και οι Oμιλητές

1st Session 9.30’-11 π.μ.

Coordinator: Α. Καλούδης

1) Σακέλης Μιχάλης-Πρόεδρος ΣΕΕΝ1: «Ακτοπλοΐα-Συμβολή στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών».

2) Κόντες Θεόδωρος-Πρόεδρος ΕΕΚΦΝ: «Κρουαζιέρα στην Ελληνική Επικράτεια-στήριξη του κλάδου-προοπτικές ανάπτυξης».

3) Βενετόπουλος Διογένης-Variety Cruises: «Cruising with small cruisers in new destinations».

4) Κεκάτος Ευάγγελος-Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς: «Ηδιαχείριση της Κρουαζιέρας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Εμπειρία της Κεφαλονιάς».

5) Μιχελακάκης Εμμανουήλ-Global Maritime: «Greece in Ocean Cruising: Prospects and Challenges» («Η Ελλάδα στην Διεθνή Κρουαζιέρα: Προοπτικές και Προκλήσεις»).

6) Κουτσοκώστα Αννα και Φιλιππίδη Μαρίνα-ΑΜΚ: «Σύγχρονες τάσεις στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση των επιβατηγών πλοίων».
11-11.15’ π.μ.: Ερωτήσεις.

11.15’-11.30’ π.μ.: Διάλειμμα-Καφές.

2nd Session 11.30’ π.μ.-1 μ.μ.

Coordinator: Θ. Κόντες

1) Μουτζούρης Κωνσταντίνος-Πρόεδρος ΡΑΛ: «Τράπεζα δεδομένων τεχνικών ελλείψεων λιμένων κρουαζιέρας Ελλάδος».

2) Χατζάκος Σταύρος-Γενικός Διευθυντής OΛΠ: «Προοπτικές ανάπτυξης λιμένος Πειραιώς για εξυπηρέτηση κρουαζιέρας».

3) Μπρας Ιώαννης-Πρόεδρος OΛΗ: «Σύνδεση του Πολιτισμού και του Αγροτικού Τομέα στον Τουρισμό Κρουαζιέρας».

4) Πάλλης Αθανάσιος-Secretary General Med-cruise: «Προοπτικές Ανάπτυξης των λιμένων κρουαζιέρας στη Μεσόγειο».

5) Στελλιάτος Αντώνης-Πρόεδρος ΕΠΕΣΤ: 2. «Το Yachtingτης Ελλάδος σήμερα και αύριο».

6) Καρνάκης Σταύρος-Γενικός Γραμματέας Ενώσεως Μαρινών Ελλάδος: «Συμβολή των τουριστικών λιμένων στην ανάπτυξη της Χώρας και της τοπικής κοινωνίας».
1-1.15’ μ.μ.: Ερωτήσεις-Πέρας Συνεδρίου.