Από τις 23 Μαρτίου είχαμε αποκαλύψει με φωτογραφικό υλικό τις ΑΘΛΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ στο Μπαστούνι και βαρέσαμε το καμπανάκι μπας και κάποιος από τους αρμόδιους ευαισθητοποιηθεί έστω και την ύστατη ώρα.

Τι έπραξαν 20 ημέρες από τότε;

Με δύο απευθείας αναθέσεις από 4.500 ευρώ η κάθε μία (9.000 σύνολο) έδωσαν τα βαψίματα και τη συντήρηση του Μπαστουνιού σε κάποιους «δικούς τους» και …ξοφλίσανε αυτοδιαφημιζόμενοι πως κάνουνε «κουκλί» το Μπαστούνι!

Ξαναβαρέσαμε το καμπανάκι στις 31 Μαρτίου, αλλά αυτοί στην κοσμάρα τους…

Τα 9 χιλιαρικάκια να μπούνε στην τσέπη και ποιος δίνει λογαριασμό για το τι έγινε και τι δεν έγινε….

Τα 9 όμως χιλιάρικα δεν ξέρουμε αν είναι λίγα ή πολλά, αλλά και με αυτά μόνο …πασαλείμματα έγιναν !

Τελικά, όχι «κουκλί» δεν κατάφεραν να κάνουν το Μπαστούνι, αλλά δεν προσπάθησαν καν να σουλουπώσουνε τις ατελείωτες σκουριές που έχουν βάψει τσιμέντα και πλάκες, να συνεφέρουν τις τριτοκοσμικές τουαλέτες, να μπαλώσουν το σπασμένο ξύλινο πάτωμα, να απομακρύνουν τις πανάθλιες σάπιες ενημερωτικές πινακίδες του δήμου, να στελιάσουν τις πεσμένες ταμπέλες, να κόψουν τα χορτάρια στα παρτέρια, να βάψουν τα παγκάκια και τόσες άλλες αθλιότητες.

Σήμερα λοιπόν, έρχεται το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2018, το «Costa Neoriviera», με 3.000 επισκέπτες.

Πως το υποδεχόμαστε;

Με ένα σταθμό κρουαζιεροπλοίων που αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΙΣΧΟΥΣ!

Δεν περιμένουμε από κανέναν αρμόδιο να αντιδράσει σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, αφού τόσο καιρό, ακόμη και σήμερα το ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ!

Τουλάχιστον ας προσέξουν να μην περάσει κανένας ανυποψίαστος φουκαράς τουρίστας κάτω από τις μισοφαγωμένες πινακίδες που δηλώνουν Ελληνιστί την «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» και Αγγλιστί «Tourist Information Office» και του έλθει κάποια από αυτές …κατακέφαλα !

Η ελάχιστη τσίπα αν υπήρχε κύριοι υπεύθυνοι του Δήμου για το Μπαστούνι και τον Τουρισμό, θάπρεπε έντιμα και καθαρά να παραιτιόσασταν!

Τουναντίον, δεν είναι απίθανο να δούμε το θράσος να περισσεύει και να υποδέχονται όλοι αυτοί οι ανευθυνοϋπεύθυνοι δημοτικοί παράγοντες τους επισκέπτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου και να μοστράρουν για μια φωτογραφία!

Οι φωτό …αποκαλύπτουν το «έργο συντήρησης των 9 χιλ. και βάλε», που έκανε το Λιμενικό Ταμείο στο Μπαστούνι! Το …πασάλειμμα και η ανευθυνότητα κτύπησαν …κόκκινο! Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ, που καταδεικνύουν πως γίνονται τα …έργα στο Δήμο μας!

To κρουαζιερόπλοιο Costa ΝeoRiviera που επισκέφθηκε σήμερα το νησί μας