Συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου στη Σάμη παρουσία του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου ζητάει με χθεσινή του ανακοίνωση το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης («Ενωμένη Τετράπολη») Γιώργος Πολυχρονάτος, μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από τον πρόεδρο της Σάμης Γαβρίλη Ρασσιά, αλλά και για όλα τα προβλήματα της περιοχής.

Παράλληλα ο κ. Πολυχρονάτος σημειώνει ότι στη συγκέντρωση για τα προβλήματα Υγείας που έγινε πρόσφατα στη Σάμη, ουδείς απ’ τη Δημοτική Αρχή πήρε θέση για το θέμα «και όπως πάντα τα τελευταία 5 χρόνια σε ό,τι αφορά τη Σάμη έλαμψε δια της απουσίας του ο αντιδήμαρχος Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης».

Η ανακοίνωση του κ. Πολυχρονάτου αναφέρει τα εξής:

Ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης και μη έχοντας άλλο τρόπο να προκαλέσω την Δημοτική Αρχή επιτέλους να δώσει έστω και λίγο προσοχή και σημασία στην Σάμη, απευθύνομαι στα ΜΜΕ του νησιού, μήπως και έτσι μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι.

Μετά τα όσα έχουν ειπωθεί από το πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης κ. Γαβρίλη Ρασσιά για την Σάμη και το λιμάνι της Σάμης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή, πρέπει άμμεσα να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο στη Σάμη, ώστε παρουσία και του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμειου, μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Συβουλίου Κεφαλονιάς, να δοθούν εξηγήσεις και απαντήσεις. Πρέπει η Δημοτική Αρχή να απαντήσει στους Σαμικούς ποιά είναι η θέση της σχετικά με το Κέντρο Υγείας και οσα συμβαίνουν γύρω από αυτό.

(Εδώ πρέπει να σημειώσω οτι σε σχετική συγκέντρωση που έγινε ουδείς απο την Δημοτική Αρχή πήρε θέση για το θέμα, αλλά και όπως πάντα τα τελευταία 5 χρόνια, σε ό,τι και αν αφορά την Σάμη, έλαμψε δια της απουσίας του ο αντιδήμαρχος Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης).

Τι ενέργειες έχουν γίνει για την Γέφυρα και την Παραλιακη ζώνη της Σάμης.

Την καθαριότητα που ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Η πλαζ είναι σε άθλια κατάσταση στερώντας απο τον Σαμικό, ακόμα και το καλοκαιρινό του μπάνιο.

Οι αθλητικοί χώροι είναι ασυντήρητοι τα τελευταία δέκα χρόνια (γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο τένις), ώστε να είναι πλέον επικίνδυνη η χρήση τους.

Τι θα γίνει με το κλείσιμο της Παραλιακής κατά τους θερινούς μήνες.

Τι έγινε με το Μουσείο.

Τι γίνεται με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων.

Τι έγινε με την ένωση του βιολογικού με την Αγ. Ευφημία.

Τι έγινε με την συντήρηση του βιολογικού, μια και στην Σάμη έχει αρχίσει ήδη η δυσοσμία από τα σπιτάκια του βιολογικού.

Τι γίνεται με την λειτουργία των Σπηλαίων και το όφελος αυτών, όσον αφορά τους Σαμικούς.

Τι γίνεται με τα περίφημα έργα της Πλατείας και Παραλίας.

Τι γίνεται με της Δημοτικές τουαλέτες και ντους, που δεν λειτουργούν.

Και πολλά ακόμα θέματα που πρέπει επιτέλους να συζητηθούν και να λυθούν άμμεσα!

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής και συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, έχετε υποχρέωση οπωσδήποτε να κάνετε Δημοτικό Συμβούλιο στην Σάμη με τα θέματα που θα τεθούν απο τους κατοίκους και από τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Σάμης, γιατί η περιοχή και οι κάτοικοι της Σάμης έχουν απελπιστεί κυρίως με την αδιαφορία και την απαξίωση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια απο την Δημοτική Αρχή και γενικότερα απο το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας.

Με αγανάκτηση το μέλος

Τοπικού Συμβουλίου Σάμης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΤΟΣ