Ο μεγάλος φετινός ανατροπέας ΝΕΟΛ έκανε πάλι χθες το θαύμα του και μέσα στο κατάμεστο «Κλειστό» του Αργοστολίου νίκησε πάλι σε ένα ματς-θρίλερ και μετά από δύο παρατάσεις τον ΑΣΚ με 79-74 και στέφθηκε Πρωταθλητής, ενώ στη νέα σεζόν θα παίζει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία μπάσκετ, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Στον χθεσινό 3ο τελικό των playoffs, όπου έσπαγε καρδιές, ο ΝΕΟΛ πέτυχε την τρίτη κατά σειρά νίκη του επί του ΑΣΚ (Πρωταθλητής κανονικής περιόδου) και πανηγύρισε δεόντως τη μεγάλη επιτυχία του.

Ο ΝΕΟΛ προπορευόταν συνεχώς κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΣΚ παίζοντας πολύ δυνατά τον πλησίασε και τον ισοφάρισε 54-54 (λήξη κανονικού αγώνα), οπότε ο αγώνας πήγε πρώτη 5λεπτη παράταση, η οποία και αυτή έληξε ισόπαλη. Κλάσματα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη της παράτασης αυτής, ο ΑΣΚ ήταν αυτός Πρωταθλητής, αλλά οι Ληξουριώτες μπόρεσαν και σοφάρισαν σε 67-67!

Στη δεύτερη 5λεπτη παράταση ο ΝΕΟΛ ξαναβγήκε μπροστά στο σκορ, αλλά ο ΑΣΚ δεν μπόρεσε να τον αντιμετωπίσει δυναμικά κι’ έτσι το ματς έληξε με 79-74, υπέρ της ομάδας του Ληξουρίου.

Ηταν κι’ αυτό όπως και οι δύο προηγούμενοι τελικοί ένα παιχνίδι διαφήμιση για το Μπάσκετ και αξίζουν συγχαρητήρια και οι δύο ομάδες μας που έφθασαν το άθλημα τόσο ψηλά.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 19-31, 41-45, 54-54 κ.α. 67-67 α’ παράταση, 74-79 β’ παράταση

Διαιτητές: Παναγιώτου-Βαρδάλος.

ΑΣΚ (Λεωνίδας Παπαδάτος): Χουλιαράς 5, Βλασσόπουλος, Χουλιαράς, Μουίκης, Χατζής 17 (1), Μπαχός 7, Θεοδωράτος, Ακτύπης 25 (4), Αγγελάτος, Τσαπρούνης 10, Βαλλιανάτος 10.

ΝΕΟΛ (Μάρκος Τζουγανάτος): Αντωνάτος 10 (1), Παπαγιάννης 2, Ντούλες 10 (2), Βεργανελάκης 19, Συνοδινός Χρ., Λιάκος 9 (3), Μαρούλης 12, Αθανασόπουλος, Τρυφωνόπουλος 17.

  •  Οι φωτογραφίες είναι από το χθεσινό συγκλονιστικό τελικό μεταξύ των δύο ομάδων.