«Ξανάνοιξαν χθες τις πύλες τους», μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα Σχολεία όλης της Χώρας, υποδέχοντας μαθητές και μαθήτριες για τη νέα Σχολική Χρονιά.

Χθες πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός και στα Σχολεία του Νομού μας, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Λύκεια και Γυμνάσια, με πρωταγωνιστές, όπως κάθε χρονιά, τα «πρωτάκια», τα οποία υποδέχθηκαν διευθυντές και εκπαιδευτικοί με ιδιαίτερο χαιρετισμό.

Η έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς στο Νομό μας έγινε με πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, βιβλία, αλλά και …κυλικεία, αφού σε κάποια σχολικά συγκροτήματα τα Κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά για κάποιο διάστημα, λόγω αλλαγής υπεύθυνου λειτουργίας και εκμετάλλευσης, αλλά και λόγω καθυστερημένης …δημοπράτησής τους.

Χθες, όλα τα προαύλεια των Σχολείων, μετά από τρεις μήνες διακοπών γέμισαν με χαρούμενες παιδικές φωνές, αγκαλιάσματα μεταξύ φίλων και συμμαθητών, αλλά και εκδηλώσεις αγωνίας για τη νέα Σχολική Χρονιά. Επιπλέον, πολλά Σχολεία στην Κεφαλονιά, στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι, για ακόμα μία χρονιά θα φιλοξενηθούν στις προκατ εγκαταστάσεις, λόγω σεισμών, αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των νέων Σχολικών Κτιρίων (2ο Λύκειο Αργοστολίου ΞΕΝΙΑ), χωρίς να διαφαίνεται πουθενά η κρατική μέριμνα για την εξάλειψη του προβλήματoς.

O «Η» εύχεται σε όλους τους μαθητές, όλων των βαθμίδων, Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Πρόοδο με Υγεία και στους εκπαιδευτικούς και γονείς καλή δύναμη!

11 13 12

Κόσμημα το 1ο Λύκειο Αργοστολίου

Αγιασμός χθες στα σχολεία και έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!
Ευχόμαστε σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς μια γόνιμη και δημιουργική χρονιά, με απρόσκοπτη εξέλιξη και επίτευξη στόχων!

Το σχολείο μας, το 1ο Λύκειο Αργοστολίου, κατά τις εξαγγελίες, είναι η τελευταία χρονιά που στεγάζεται στο σημερινό κτήριο, το οποίο θα εξακολουθήσει να στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και θα πρέπει να θεωρείται πλέον σχολείο ιστορικό, τόσο για την αρχιτεκτονική του αξία, όσο και για την καταγεγραμμένη δράση και θυσία των μαθητών του σε δύσκολες εποχές.
Φτιάχτηκε μετά τους σεισμούς του 1953, όταν οι αντισεισμικοί κανονισμοί συνδυάζονταν άριστα με την υπευθυνότητα και την καλαισθησία των ντόπιων μηχανικών, την εμπειρία των μαστόρων, τον φόβο των σεισμών και την αγάπη προς τη ζωή και τη γνώση.

Συντηρημένο δε μετά τους περυσινούς σεισμούς, με επισκευές που φαίνεται ότι αντέχουν στο χρόνο, αποτελεί ένα κόσμημα, το οποίο δικαιούται την προσοχή και το σεβασμό μας.

Διονύσης Γαρμπής