Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορτασθoύν σήμερα τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των Υδάτων στο Νομό μας, με την κεντρική Τελετή στο Αργοστόλι, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια πάνω από την Γέφυρα.

Αγιασμός των Υδάτων θα τελεσθεί επίσης στο Ληξούρι, στην Πεσσάδα, στον Κατελειό, στον Πόρο, στην Σάμη, στην Αγία Ευφημία, στην Αγία Πελαγία Σβορωνάτων, στο Φισκάρδο, στην Ιθάκη και αλλού.

Τα προγράμματα των τελετών του Αγιασμού των Υδάτων, είναι τα ακόλουθα:
Αργοστόλι
7 π.μ.-11 π.μ: Oρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό Συσσιωτίσσης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου και με τη συμμετοχή της Κεφαλληνιακής Χορωδίας υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.
11.30 πμ.: Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων επί της Γέφυρας Δεβοσέτου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών του Δήμου, του κόσμου και της Φιλαρμονικής Αργοστολίου «Διονύσιος Λαυράγκας».

Ληξούρι
12.00: Aναχώρηση του Μητροπολίτη κ. Δημητρίου, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του κόσμου για το Ληξούρι με το Φέρι της πορθμιακής γραμμής.
12:30 μ.μ.: Τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων.

Σάμη
7 π.μ.-10.30 π.μ.: ορθρος και εν συνεχεία η Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας.
11 π.μ.: Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στο Λιμάνι, στον χώρο μπροστά στο Λιμεναρχείο.

Πεσσάδα
12.30 π.μ.: Η κεντρική Τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Λειβαθώ θα γίνει στο Λιμάνι της Πεσσάδας «Αγιος Σώστης». Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική Λειβαθούς «Χαρίλαος Χωραφάς». Θα προηγηθεί Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Σώστη, στο Λιμάνι.

Αγία Πελαγία, Σβορωνάτα
8 π.μ.: ορθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σβορωνάτων.
11.30 π.μ.: Αγιασμός των Υδάτων στο λιμανάκι της Αγίας Πελαγίας, από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σβορωνάτων.

Αγία Ευφημία
8 π.μ.: Θεία Λειτουργία  και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγίας Ευφημίας.
11.30 π.μ.: Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αγιασμού των Yδάτων  παρουσία όλων των Αρχών της περιοχής με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΗΚΕ «Θέμος  Αμούργης».
Πόρος

8 π.μ.: Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πόρο.
10.30 π.μ.: O Αγιασμός των Υδάτων θα γίνει πάνω από το φέρι “Fior di Levante” που θα συμμετάσχει στα Θεοφάνεια. Μετά το πέρας του Αγιασμού των Υδάτων, η πλοιοκτήτρια εταιρεία “IONIAN GROUP” και ο πλοίαρχος του “Fior di Levante”  σε μία μικρή δεξίωση θα υποδεχθούν και θα κεράσουν τους συμμετέχοντες στην Τελετή των Θεοφανείων.

Σκάλα

8 π.μ.: Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Σκάλας.
12.15 π.μ.: Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμανάκι Αγίου Γεωργίου Σκάλας.

Κατελειός
8 π.μ.: Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Βαλεριάνου.
1 μ.μ.: Αγιασμός των Υδάτων στο Aλιευτικό Kαταφύγειο Κατελειού. Μετά το πέρας του Αγιασμού το Τοπικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωάννης Φωκάς» και οι κάτοικοι της περιοχής θα προσφέρουν κέρασμα.

Φισκάρδο
8 π.μ.: Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φισκάρδου.
1 μ.μ.: Αγιασμός των Υδάτων στο Λιμάνι Φισκάρδου.