Τη μεγάλη ανατροπή έκανε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επιτυγχάνοντας μεγάλη νίκη εξελέγη νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι’ εν δυνάμει πρωθυπουργός της Χώρας!

Η επικράτηση του κ. Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρη, αφού εξελέγη με περίπου 5 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με τα οριστικά επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Συγγρού χθες το μεσημέρι.

O Κ. Μητσοτάκης έλαβε το 52,43% των ψήφων, ή 173.297 ψήφους, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.

O δεύτερος υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε 157.224 ψήφους, δηλαδή το 47,57%.
Συνολικά, στις γαλάζιες κάλπες προσήλθαν για το δεύτερο γύρο 334.752 νεοδημοκράτες, εκ των οποίων οι 3.077 έριξαν άκυρο και 1.154 λευκό.

Στο Νομό μας καταλυτικό ρόλο για την μεγάλη ανατροπή που έκανε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (έχασε μόνο με 5 ψήφους διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ στον Α’ Γύρο είχε χάσει με 185 ψήφους) έπαιξε ο τ. νομάρχης κ. Νότης Μαρκάτος, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής του αγώνα υπέρ του Κυριάκου, συνεργαζόμενος άμεσα με το στέλεχος της τοπικής Ν.Δ. και δικηγόρο κ. Τάση Ζησιμάτο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Μαρκάτος ήτανε από τους πρώτους στους «50» που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη, ενώ είχε υποστηρίξει και τις υποψηφιότητες των δύο προηγούμενων προέδρων της Ν.Δ. κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Επίσης ο κ. Μαρκάτος «τάραξε τα νερά» με το άρθρο του υπέρ του κ. Μητσοτάκη μετά τον Α’ Γύρο (Βλ. «Η» 23/12/15 αρ.φ. 6219), το οποίο είχε ευρεία απήχηση στον κόσμο της Ν.Δ. στο Νομό μας και όχι μόνον, ενώ ο «Η» έγινε ανάρπαστος.

Η μεγάλη νίκη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη -η οποία αποτελεί ανατροπή για πολλούς αναλυτές- αλλά και βαριά ήττα για το «Καραμανλικό μπλοκ», το οποίο είχε σύσσωμο συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη. Η υποψηφιότητα του Κυριάκου είχε πάρει κινηματικά χαρακτηριστικά στην ελληνική κοινωνία και σηματοδοτούσε την ανανέωση στη ΝΔ.

Η εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ θα βάλει, έτσι, τέλος στην ιδιότυπη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-Καραμανλή, η οποία κυοφορήθηκε με μυστικές επαφές και τηλεφωνήματα, όπως επιβεβαίωσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Κατά τον ίδιο τρόπο, η εκλογή Μητσοτάκη θα περιορίσει τον ρόλο του «Καραμανλικού» προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είχε επιστρατευθεί υπέρ του κ. Μεϊμαράκη. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος δεν είχε ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Παυλόπουλο.

• Ματσούκης: Και σύντομα πρωθυπουργός ο Κυριάκος!

O Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Βαγγέλης Ματσούκης σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Αγωνιστήκαμε δυναμικά για την αλλαγή και την ανανέωση στη Ν.Δ. στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα στον Α’ Γύρο και του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Β’ Γύρο.

Η μεγάλη νίκη του Κυριάκου, στην οποία είχαν αποφασιστική συμβολή ο Απόστολος, ο Αδωνις, όλες οι ανανεωτικές δυνάμεις, αλλά και όσοι άλλαξαν την ψήφο τους μεταξύ Α’ και Β’ Γύρου, σηματοδοτεί οριστικά την Νέα Εποχή στην παράταξη.

Η οποία, ανανεωμένη και μεταρρυθμιστική, επανέρχεται στο προσκήνιο, με όπλο την κυρίαρχη πλέον ιδεολογία της: Φιλελεύθερη οικονομία-ιδιωτική πρωτοβουλία.
Ελπίζω και εύχομαι ο Κυριάκος σύντομα να γίνει πρωθυπουργός για να χαράξει μια νέα πορεία στην χειμαζόμενη σήμερα χώρα μας».

Εικόνα 3

Εικόνα 4

Εικόνα 5

Ο «Η» της 23ης και της 24ης/12/2015 με πρωτοσέλιδα το άρθρο-παρέμβαση του τ. νομάρχη κ. Νότη Μαρκάτου που ξεσήκωσε μεγάλη θύελλα!