Αυτή η εικόνα δεν εκφράζει σήμερα πολλούς Αργοστολιώτες

Την αντίθεσή τους με τον σημερινό (28/10) σημαιοστολισμό εκφράζουν από το πρωί με μηνύματά τους στο kefaloniapress κάτοικοι του Αργοστολίου. Η φωτογραφία είναι απο το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς για την υποδοχή του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας το μεσημέρι.

Σήμερα γιορτάζουμε το ΟΧΙ στο φασισμό που τότε τον εκπροσωπούσε και η Γερμανία και η Ιταλία. Η Κεφαλονιά έζησε υπό την κατάληψη Ιταλών φασιστών. Κεφαλονίτες της αντίστασης διώχτηκαν και από τους Ιταλούς καταχτητές. Η Κεφαλονιά σχεδόν ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς και Ιταλών και Γερμανών.

Μπορεί σήμερα να έρχεται στο Αργοστόλι ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας για να τιμήσει τους εκτελεσμένους της Μεραρχίας Αqui από τους πρώην συμμάχους τους Γερμανούς . Το σεβόμαστε .  Η Κεφαλονιά όμως έχει τα δικά της θύματα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από την Ιταλική και Γερμανική επικυριαρχία και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Πρέπει να το σεβόμαστε και να το τιμάμε . Ήταν μια ατυχής επιλογή η σημερινή ημέρα για την επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου.. Ξέρουμε ότι κορυφαία στελέχη της Περιφέρειας εξέφρασαν την άρνησή τους για αυτή την επίσκεψη σήμερα, κέρδισε όμως η “υψηλή διπλωματία” και ο ..τουρισμός!

(kefaloniapress.gr)