Αναβλήθηκε για σήμερα η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας της τοπικής Ηγεσίας και των εκπροσώπων των τοπικών Ιατρικών Φορέων με τον υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό αλλά στη σημερινή σύσκεψη δεν θα παρεβρεθεί ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης

Η συνάντηση θα γίνει τελικά σήμερα στις 1 μ.μ., μετά από αίτημα της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σοφίας Ζαφειράτου, προς την βουλευτή μας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία έκλεισε το ραντεβού, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η απεργία των πλοίων.

Η “αποστολή” από την Κεφαλονιά μετέβη τελικά χθες στην Αθήνα αεροπορικώς, και η “ομάδα” που θα συναντηθεί με τον υπουργό απαρτίζεται από την βουλευτή κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτρη Κωστακιώτη, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σοφία Ζαφειράτου και εκπροσώπους των ιατρών από τις Κλινικές του Νοσοκομείου μας.

Στη σύσκεψη, όπως προαναφέραμε, δεν θα μετέχει ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το χθεσινό ραντεβού με τον υπουργό, διότι, ο κ. Παρίσης θα βρίσκεται σήμερα στην Κέρκυρα για τη συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ, της οποίας είναι πρόεδρος. (Βλ. παρακάτω στήλες).
Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υποδομών κοινή σύσκεψη του Δήμου και της Περιφέρειας με το Υπουργείο, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των έργων που αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς που έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2014.

Η σύσκεψη έγινε υπό την αιγίδα του γ.γ. Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε ενώ, από πλευράς Κεφαλονιάς συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αναπληρωτής δήμαρχος Διονύσης Λυκούδης, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου για τεχνικά θέματα Δημήτρης Μεσσάρης και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ρουχωτάς.

O Δήμος και η Περιφέρεια έθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου όλα τα ζητήματα που αφορούν στις καθυστερήσεις των έργων της αποκατάστασης καθώς επίσης και των έργων που απαιτούνται να υλοποιηθούν αλλά δεν υπάρχουν στο εν εξελίξει πρόγραμμα.

Στην συνάντηση, εκτός των άλλων, αποφασίστηκε η παρουσία του Γ.Γ. ΥΠOΜΕΔΙ κ. Γ. Δέδε σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πορεία του προγράμματος.


Συνεδριάζει σήμερα η ΠEΔIN υπό την προεδρία του Αλ. Παρίση


Συνεδριάζει σήμερα και ώρα 2.30 μ.μ. στην Κέρκυρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ιονίων Νήσίον υπό την προεδρία του δήμαρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο, ενημέρωση, συζήτηση για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ.

2. Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου για την οικονομική διαχείριση και Απολογισμός Εσόδων-Εξόδων έτους 2014.
Εισηγήτρια: Γεωργία Λιβιτσάνου- Προϊστάμενη Τμήματος Διοικητικής και Oικονομικής Υποστήριξης της ΠΕΔ-ΙΝ.

3. Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου για την οικονομική διαχείριση και Απολογισμός Εσόδων-Εξόδοον έτους 2015.
Εισηγήτρια: Γεωργία Λιβιτσάνου-Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικής και Oικονομικής Υποστήριξης της ΠΕΔ-ΙΝ.

4. Κατάρτιση προϋπολογισμού της ΠΕΔ-ΙΝ, έτους 2016.
Εισηγήτρια: Γεωργία Λιβιτσάνου- Προϊσταμένη Τμήματος Διοικητικής και Oικονομικής Υποστήριξης της ΠΕΔ-ΙΝ.

5. Συμμετοχή ΠΕΔ-ΙΝ στην διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, τον Ιούλιο του 2016.
Εισηγητής: Περδικάρης Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Λευκάδας, μέλος ΔΣ ΠΕΔ-ΙΝ.

6. Oρισμός Υπολόγου ΠΔΕ της ΠΕΔ-ΙΝ, για το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013», για το έργο «Πολύ-Παραμετρικό Δίκτυο για τη Μελέτη και την Παρακολούθηση Φυσικών Κινδύνοον στην Περιοχή των Στενών του Oτράντο και του Ιονίου Πελάγους- OTRIONS».
Εισηγητής: Πετούσης Αθανάσιος, ειδικός σύμβουλος ΠΕΔ-ΙΝ.

7. Συνδιοργάνίοση πολιτιστικής εκδήλωσης με τον Δήμο Ζακύνθου, την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου και τον Σύλλογο Απανταχού Ζακυνθίίον «Ανδρέας Κάλβος».

Εισηγήτρια: Μαρία Βουτσινά-Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης & Προγραμματισμού της ΠΕΔ-ΙΝ.

8. Συνδιοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης με τον Δήμο Ιθάκης με θέμα «1ο Χορευτικό Αντάμωμα των Νησιών του Ιονίου».
Εισηγήτρια: Μαρία Βουτσινά-Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού της ΠΕΔ-ΙΝ.

9. Oρισμοί εκπροσώπων σε Συμβούλια, Επιτροπές και Φορείς.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΙΝ.

10. Λοιπά θέματα.

O πρόεδρος
της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων
Αλέξανδρος Παρίσης
Δήμαρχος Κεφαλονιάς