Συναγερμός έχει σημάνει στον Εμπορικό και Επαγγελματικό κόσμο της Κεφαλονιάς μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία αγνοώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραχώρησε άδεια επέκτασης της Γερμανικής αλυσίδας Lidl.

Προχθές ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου συγκάλεσε σύσκεψη των Εμπόρων και των Φορέων στο Επιμελητήριο, στην οποία πήραν μέρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος και μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι ο Δήμος μπορεί να στραφεί κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης και ότι αν γίνει αυτή η επέκταση δεν θα υπάρχει μικρομεσαίος επιχειρηματίας, δεν θα υπάρχει Αργοστόλι, δεν θα υπάρχει Κεφαλονιά.

Σχετικά με την σύσκεψη για το Lidl ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωσε χθες τα εξής:

Συνάντηση των φορέων των επιχειρήσεων υπό την προεδρία του κου Σπαθή, διεξήχθη χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου, στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ. Παρευρέθησαν:

• O πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.
• O πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Λουράντος.
• O αντιπρόεδρος του ΑΡΚΕΙΣΙOΥ κ. Παντελειός και ο ταμίας κ. Σιμωτάς.
• Αντιπροσωπεία του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου οι κ.κ. Γρηγορόπουλος, Λουκάκης.  

Ενώ μας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Δήμου Κεφαλονιάς οι κύριοι:

• Νίκος Ανουσάκης.
• Γιώργος Τζωρτζάτος.

Τέλος, συμμετείχαν αρκετά μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ.
Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε ένα κλίμα ενωτικό ομόφωνα αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Συμμετοχή όλων των φορέων στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου. Λέμε όχι στα νομοσχέδια που εξαφανίζουν από το χάρτη τον μικρομεσαίο επαγγελματία και παραδίδουν τη χώρα στα ξένα συμφέροντα.

2) Συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΡΑΝΗΣ με τη βουλευτή κα Θεοπεφτάτου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κο Δρακουλόγκωνα, καθώς και από κοινού συντονισμένες ενέργειες με τον Δήμο Κεφαλονιάς και το Επιμελητήριο, έτσι ώστε να αποτραπεί, η φαραωνικού τύπου επέκταση, της αλυσίδας super-market, LIDL!

O πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής
Η γραμματέας
Μαρία
Σκλαβουνάκη

wer12
Από τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο για το Lidl (φωτό inkefalonia)