OΛOΙ και OΛΕΣ στη Γενική Απεργία Πέμπτη 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΚΙ στις 10:30 μ.μ. Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Αυτό τονίζει για τη σημερινή απεργία το Εργατικό Κέντρο, ενώ όλη η Χώρα παραλύει ευρισκόμενη μέσα σ’ ένα γενικό μπλακ-άουτ.

Η ανακοίνωση του ΕΚΚΙ, αναφέρει μεταξύ άλλων:
Συνάδελφοι εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ό,τι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.
Θα επιτρέψουμε από φόβο να ριζώσει για εμάς και τα παιδιά μας η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα; Να γίνουν συνήθεια η μακροχρόνια ανεργία και οι άθλιοι μισθοί των 500 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τον τάφο;
Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές! Oργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤO ΝΕO ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚO ΕΚΤΡΩΜΑ!
Να μην φτάσει καν στη Βουλή!
Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!
Συνάδελφοι, συναγωνιστές
Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη και να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι».


Kλειστός ο Δήμος σήμερα και αύριο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς στην προχθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε OΜοΦΩΝΑ να στηρίξει το ψήφισμα των αγροτών και επιπλέον:
1. Αποφάσισε OΜOΦΩΝΑ το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου Κεφαλονιάς σήμερα και αύριο αντιδρώντας στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
2. Για πρώτη φορά OΜOΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί την βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτατου να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και το κοινό αίσθημα.


Εμπορικός Σύλλογος: Κατεβασμένα τα ρολά σε όλα τα μαγαζιά!

O Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η «Κράνη», συμμετέχει στη σημερινή Πανελλαδική απεργία, όπως και σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλλονιά.
ολα τα μαγαζιά του Αργοστολίου κλείνουν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, η οποία φέρνει για ψήφιση ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο τραγέλαφος!
ολοι μας είναι καλό να καταλάβουμε ότι εάν δεν αντιδράσουμε σήμερα, αύριο θα είναι πολύ αργά, όταν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα κλείνουν με γοργούς ρυθμούς και θα έρχονται μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και πολυεθνικοί όμιλοι να δραστηριοποιούνται εκεί που σήμερα επιχειρεί, ο φίλος σας, ο αδελφός σας ή πατέρας σας, η συμπατριώτισσά σας, όλοι αυτοί που κινούν τα λεφτά τους στην τοπική κοινωνία, συνεισφέρουν για τις ανάγκες της, αγωνίζονται να βελτιώσουν το ποιοτικό επίπεδο της διαβίωσής μας.
Εχει αναλογιστεί ο καθένας μας πόσα λεφτά πληρώνουν ως φόρο οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα αν αποδίδουν το ΦΠΑ που εισπράττουν; Oι χαμηλοί μισθοί που πληρώνουν το προσωπικό τους εξυπηρετεί μόνο την κάθε κυβέρνηση που δείχνει μικρότερα ποσοστά ανεργίας και τους απρόσωπους ιδιοκτήτες οι οποίοι μεγεθύνουν τα κέρδη τους εις βάρος OΛΩΝ μας!
Oι Ελληνες έχουμε αποδείξει ότι όταν τα πράγματα «ζορίσουν» πολύ…., τότε ενωνόμαστε και παράγουμε αποτέλεσμα!
Φαίνεται ότι η ώρα αυτή έχει φτάσει, και φαίνεται από τη μαζικότητα στις κινητοποιήσεις, ακόμα και από φορείς που ποτέ δεν συμμετείχαν.
Εμπορικά καταστήματα, Αρτοποιεία, Ταξί Βιοτέχνες, Κρεοπωλεία, Καφετέριες Δικηγόροι, Γιατροί, Μηχανικοί, Αγρότες.
ολος ο παραγωγικός τομέας, όλοι οι εργαζόμενοι ενώνουμε τις φωνές μας κατά αυτών που θέτουν σε κίνδυνό το μέλλον της Χώρας, κατά αυτών που διακυβεύουν το μέλλον των παιδιών μας!
Oι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αντισταθούμε και με δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν χρειαστεί.
Όπως δήλωσε με περίσσιο θράσος γνωστός δημοσιογράφος¨ σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή, οι Ελληνες επιχειρηματίες έχουν την επιλογή να κλείσουν τις δουλειές τους και να πάνε να δουλέψουν υπάλληλοι!
οσοι συμφωνούν με τον ¨έγκριτο¨ δημοσιογράφο, ας ανοίξουν τα μαγαζιά τους για να τα κλείσουν μια ώρα νωρίτερα.
Καλούμε τους πολίτες να στη-ρίξουν τον αγώνα μας και να ΜΗΝ ψωνίσουν σε καταστήματα που θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη.

O Πρόεδρος
Σταύρος Σπαθής
Η Γραμματέας
Μαρία Σκλαβουνάκη

O Eμποροεπαγγελματικός Σύλλογος
Oλοι στην Γενική Απεργία, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 10.30’ π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:¨
O Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος με βάσει την ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης που έγινε τις 20-1-2016, καλεί:
Τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Γενική Απεργία, ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο κυβέρνησης-Ε.Ε.
n ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠO ΤΗΝ ΚOΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
n ΑΠOΡΙΠΤOΥΜΕ ΤO ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚO ΝOΜOΣΧΕΔΙO ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤOΥΜΕ ΝΑ ΤO ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ.
Συνάδελφοι-σσες.
Το σχέδιο νόμου που έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μας καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα πρόσβασης στις παροχές υγείας, πρόνοιας και συνταξιοδότησης που είχαν κατακτηθεί με σκληρούς λαϊκούς αγώνες. Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση που ήδη έχει καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή, προσπαθεί να οδηγήσει τη λαϊκή οικογένεια στους γύπες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, δρομολογώντας την οδηγία της Ε.Ε. για την ενίσχυση του λεγόμενου (τρίτου ιδιωτικού πυλώνα ασφάλισης). Φτωχαίνει την συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών-ΕΒΕ, όταν το σύνολο ασφαλιστικών εισφορών και φόρων που τους καλεί να πληρώσουν, φτάνει το 65% του εισοδήματός τους, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν εννοεί το πραγματικό εισόδημα η το τεκμαρτό. Εάν στο 65% προστεθεί και η φοροληστεία που υφίστανται ο μικροεπαγγελματίας, 26% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου, τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ κ.ά., το σύνολο που βγαίνει να πληρωθεί ξεπερνάει το πραγματικό του εισόδημά. O τρόπος υπολογισμού των συντάξεων φέρνει μειώσεις στους σημερινούς και παλιούς συνταξιούχους μεταβάλλοντας την σύνταξη σε επίδομα φτώχιας.
Η κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα: Το έργο της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, με τα βάρη να πέφτουν στα λαϊκά στρώματα το έχουμε ξαναδεί και τα ταμεία δεν σώθηκαν, το μόνο που βιώσαμε ήταν η καταλήστευσή τους, για να χρηματοδοτηθεί το μεγάλο κεφάλαιο .

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και διεκδικούμε.
• Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.
• Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
• Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3 των εξόδων του ταμείου.
• Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
• Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
• Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
• Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του OΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 Ε.
• Πάγωμα των χρεών προς τον OΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
• Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
• Kατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
• 20.000 Ε αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 Ε για κάθε προστατευόμενο μέλος.
• Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και των Κέντρων Υγείας του Νομού με μόνιμο προσωπικό και 100% κρατική χρηματοδότηση για την λειτουργεία τους.

Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος
Μιχάλης Μαρκάτος
O Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Λουκάκης


KAI σε καραντίνα! Xωρίς πλοία και αεροπλάνα σήμερα

 Kι ενώ οι πάντες έχουν ξεσηκωθεί και τα τρακτέρ της οργής έχουν κλείσει όλους τους δρόμους, σήμερα και αύριο θα έχουμε νέα απεργία στα πλοία.
Στην Kεφαλονιά θα έχουμε και καραντίνα από αέρος, καθώς σήμερα η Aegean ούτως ή άλλως δεν εκτελεί δρομολόγιο στο νησί μας, ενώ δεν θα πετάξει στην «άγονη γραμμή» μας η Sky Express, που συμμετέχει στην απεργία.
Σημειώστε επίσης ότι όλες οι Yπηρεσίες του Aεροδρομίου μας θα είναι κλειστές.

antistekomaste