Με απόφαση του προϊσταμένου του Σώματος Επιθεωρητών κ. Σταύρου Ποτουρίδη Επιθεωρητή Δημοσίων Έργων (215/16-9-2019) εγκρίθηκε η μετακίνηση στην Κεφαλονιά της Επιθεωρήτριας Δημοσίων Έργων Αγγελικής Σαρκούλα για διενέργεια επιθεώρησης έργων στους πρώην Δήμους Αργοστολίου, Λειβαθούς, Παλικής και Ερίσου.

Εντυπωσιάζει ότι η εντολή βγήκε χθες 16/4 και η μετακίνηση της Επιθεωρήτριας θα γίνει από σήμερα 17/4 έως 19/4, οπότε και θα γίνει ο έλεγχος!

Eνας λοιπόν ακόμη έλεγχος και …ο Θεός βοηθός!

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί δύο έλεγχοι στο Δήμο Κεφαλονιάς και έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο στην Πάτρα για την υπόθεση σωρείας μη νομίμων απευθείας αναθέσεων ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης (ήδη η υπόθεσή του έχει πάρει δύο αναβολές) και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ματιάτος (αναμένεται από τις 5/3 η απόφαση), ενώ ο τρίτος Σάββας Σαββαόγλου παραπέμπεται μόνο ποινικά, όπως επιπρόσθετα και οι άλλοι δύο, γιατί δεν είναι αιρετός.

Επίσης έχουν παραπεμφθεί πειθαρχικά και ποινικά οι Σοφία Γαρμπή, Άγγελος Κωνσταντάκης, Ηλίας Κουρκουμέλης, Γεράσιμος Παπαναστασάτος και Νίκος Παπαδάτος με την ιδιότητά τους ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και για την υπόθεση των παράνομων όρων του διαγωνισμού που έγιναν οι εκμισθώσεις των παραλιών το 2017.

Επί πρόσθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη έχει εκδοθεί και έχει σταλεί το πόρισμα του ελέγχου στο Λιμενικό Ταμείο, ενώ αναμένονται τα πορίσματα από τους ελέγχους που έγιναν από τους Ράμπο το περασμένο καλοκαίρι σε ΔΕΥΑ, ΚΕΔΗΚΕ και τα έργα του Γηροκομείου και της Πλατείας Βαλλιάνου για τα οποία πρόσφατα ο «Η» είχε αποκαλύψει δύο έγγραφα των επιθεωρητών που ζητάνε απαντήσεις για συγκεκριμένα ερωτήματα φωτιά!

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η γνωστή υπόθεση του πρώην Δήμου Λειβαθούς για την κακουργηματική πράξη της απιστίας με ζημιά του Δήμου αρκετών εκατομμυρίων με τις υπεραναλήψεις από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την παραπομπή 26 ατόμων εκ των οποίων 22 αιρετών ανάμεσα στους οποίους ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ο οποίος και παραπέμπεται ότι «ελάττωσε εν γνώσει του την περιουσία του Δήμου Λειβαθούς κατά 6.081.699,69 ευρώ»! Η υπόθεση όπως είναι γνωστό έχει αναβληθεί για τις 18 Σεπτεμβρίου λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών δημιουργώντας απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η απόφαση του Σώματος Επιθεωρητών για τον Ελεγχο στους πρώην Δήμους