«Αρές, μάρες, κουκουνάρες» από τον δημοσκόπο του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι η εταιρεία που έκανε την πιo αποτυχημένη πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η εταιρεία Vox Pop της οποίας εκπρόσωπος είναι ο κ. Σκλίας- στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- είναι η μόνη εταιρεία που έδινε πολύ μικρή διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά έφθασε στις 9,5 μονάδες.

Ενώ επίσης είναι και η μοναδική εταιρεία που, υπό προϋποθέσεις, έβγαζε πιθανή ακόμα και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Σκλίας, που οι πληροφορίες θέλουν να υπήρξε φοιτητής του Χριστόφορου Βερναρδάκη στο πανεπιστήμιο, εκλήθη στην κρατική ΕΡΤ για να εξηγήσει τι πήγε λάθος.

Ωστόσο οι εξηγήσεις που έδωσε μάλλον μπέρδεψαν τους πάντες, αφού τον άκουσαν να λέει, μεταξύ άλλων:

«Ενώ είχαμε καλά δημογραφικά στοιχεία, δεν πιάσαμε την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διότι ίσως υπήρχε ένα πρόβλημα με το πιθανολογικό μοντέλο, με την πιθανότητα απόκρισης των ερωτηματολογίων μας», είπε σε μια πρώτη ακατάληπτη εξήγηση που έδωσε.

«Σε απλά ελληνικά τι σημαίνει αυτό»; ρώτησαν οι παρουσιαστές.

«Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι αυτήν την στιγμή πλέον έχουμε την σοφία και μπορούμε πολύ εύκολα να το πούμε εκ των υστέρων, να δούμε με τις σταθμίσεις που κάναμε με το πραγματικό αποτέλεσμα, που κινήθηκε η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τι έγινε με τα δημογραφικά και στις περιφέρειες, εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε την συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ διότι όλες μας οι μεταβλητές ελέγχου μας έδειχναν οτι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό», απάντησε ο δημοσκόπος, χωρίς να μπορέσει να διαφωτίσει περισσότερο τα πράγματα.

Στη συνέχεια ο κ. Σκλίας υποστήριξε ότι στην εταιρεία του είχαν λάθος εικόνα για το πού τοποθετούνται οι ψηφοφόροι στο δίπολο Αριστερά και Δεξιά και γενικά διάφορες περίεργες θεωρίες που μπέρδεψαν τελείως και τους παρουσιαστές και τους τηλεθεατές για το τι πήγε λάθος…

Δείτε και το στιγμιότυπο σε βίντεο:

Αναλυτικά οι εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο εκπρόσωπος της εταιρεία, ενώπιον των εμβρόντητων συντελεστών της εκπομπής της ΕΡΤ, Αλλη Διάσταση:

(iefimerida.gr)