Συλλυπητήρια για το Νίκο Λιναρδάτο

  •  ΙΑΚΩΒΑΤΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Το Εφορευτικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης Ληξουρίου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του αγαπητού συμπολίτη μας Νίκου Λιναρδάτου.

Οι συμπατριώτες μας γνωρίζουν ότι ο Νίκος Λιναρδάτος ως πολιτικός και από τις θέσεις που υπηρέτησε βοήθησε με διακριτικότητα και αποτελεσματικότητα τους τοπικούς άρχοντες του νησιού μας στην προώθηση σημαντικών έργων υποδομής. Λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή του από τη ζωή εκδήλωσε την επιθυμία να δωρίσει τους 2.500 περίπου τίτλους βιβλίων της προσωπικής του βιβλιοθήκης στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη – κάτι που και τη Βιβλιοθήκη μας τιμά αλλά και αναδεικνύει το ήθος του Ληξουριώτη ευπατρίδη.  Αμέσως το Εφορευτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε την επιθυμία-πρότασή του και μένουν τώρα να λυθούν τα πρακτικά ζητήματα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αξιαγάπητη σύντροφο της ζωής του κ. Μάρω, και γενικότερα σε όλη την οικογένειά του.

Αντιπροσωπία του Εφορευτικού Συμβουλίου θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

 H διευθύντρια
της Iακωβατειου Bιβλιοθηκης
ΘΕΟΔΩΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ
Ο προεδρος του εφορευτικου συμβουλιου
ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ

  •  Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας

Το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας εκφράζει την βαθιά του οδύνη για τον θάνατο του ευπατρίδη Κεφαλλήνα πολιτικού Νικολάου Λιναρδάτου επίτιμου μέλους της Εταιρείας μας και θερμού συμπαραστάτη μας από της ιδρύσεώς της.

Ο εκλιπών ήταν ένα από τα μεγαλύτερα στηρίγματα που είχαμε σε όλη μας την πορεία. Ακόμη και μέχρι την ύστατη ώρα δεν σταμάτησε να μας στηρίζει με κάθε τρόπο και να ενδιαφέρεται έμπρακτα για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεων της Εταιρείας μας.

Η απώλεια του Νικολάου Λιναρδάτου αφήνει ένα τεράστιο  δυσαναπλήρωτο κενό και μια βαθιά πίκρα και λύπη σε όλους τους Κεφαλλήνες και όσους είχαν την μεγάλη τύχη να συνεργαστούν μαζί του.

Στην αγαπημένη του σύζυγο Μάρω και σε όλους τους συγγενείς του το Δ.Σ της Εταιρείας τους διαβιβάζει  τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια μαζί με την απέραντη ευγνωμοσύνη μας για τα όσα προσέφερε ο μεγάλος εκλιπών σε εμάς και στην ιδιαιτέρα του πατρίδα.

Αγαπημένε μας και αξέχαστε Νίκο με θλίψη και οδύνη σου απευθύνουμε το ύστατο χαίρε.

Εκ μέρους της Εταιρείας
Ο Πρόεδρος Γεράσιμος Μεταξάς 

  • ΝΟΔΕ

Η είδηση του θανάτου του Υφυπουργού και στενού συνεργάτη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Νικόλαου Λιναρδάτου, αποτελεί θλιβερό γεγονός.

Μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας πολιτικός που διακρίθηκε για το ήθος, την πολιτική οξυδέρκεια, την αξιοπρέπεια και την μεγάλη αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλονιά.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας σε Κεφαλονιά  και Ιθάκη δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένειά του. Θερμά συλλυπητήρια!

Ν.Ο.ΔΕ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

  • Σωτήρης Κουρής

Νικόλαος Λιναρδάτος (1924-2019)

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο κ Νικόλαος Λιναρδατος, ένας εξαίρετος Κεφαλονίτης, σεμνός, απλός, προσιτος, εντιμος. Ένας Κεφαλονίτης που αγαπούσε με πάθος το νησί μας.

Έπαιξε ουσιαστικό πολιτικό ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτικού κλίματος από την μεταπολίτευση έως τίς ημέρες μας και θεωρείται ο κορυφαίος εισηγητής του νόμου 1866/89 που θέσπισε την Ελεύθερη λειτουργία των Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Σταθμών.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και Υφυπουργός Τύπου στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή 1974.

Υφυπουργός Προεδρίας τής Κυβέρνησης Τζαννετάκη και Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Βουλευτής Επικρατείας από το 1989 έως το 1993.

Με στήριξε από τα πρώτα πολιτικά μου βήματα με την αγάπη του και τίς συμβουλές του. Πρόσφατα μου έστειλε το βιβλίο του «Ευτάκτως ερριμμένα» με ειδική αφιέρωση.

Στήριξε την Κεφαλονιά μας χωρίς να υπολογίζει οφέλη και ανταλλάγματα.

Εστηριξε βασικά και ζωτικής σημασίας εργα υποδομής στην Κεφαλονιά όπως οι Βιολογικοί καθαρισμοί Αργοστολίου και Ληξουρίου, η ΒΙΠΕ Αργοστολίου, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας (Βαλλιάνειος Σχολή ) κ.ά.

Η Κεφαλονιά μας έχασε άλλον ένα υποστηρικτή.

Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ας είναι μαλακό το χώμα της Κεφαλονιάς που θα τον καλύψει.

Αργοστόλι 1 Ιουνίου 2019
Σωτήρης Κουρής
τ. Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Περιφερειακός Συμβουλος ΠΙΝ