Στα πεπραγμένα των 100 ημερών της Δημαρχίας του, αλλά και για τις προοπτικές που διανοίγονται για το Δήμο Αργοστολίου, αναφέρθηκε χθες ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, με την νέα του ιδιότητα, προς τα τοπικά ΜΜΕ.

«Σήμερα κλείνουμε 100 μέρες στο Δήμο και είναι η μέρα που ανοίγει το ταμείο του», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μου στο Δήμο, καθώς σε αυτές τις 100 μέρες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν».

Και πρόσθεσε: «Η κατανομή των εργαζομένων στους τρείς Δήμους της Κεφαλονιάς έγινε από εμάς, τον «διάδοχο Δήμο», σύμφωνα με την επιθυμία τους. Ετσι, οι 280 εργαζόμενοι έγιναν τώρα στο Δήμο μας 182. Οι εργαζόμενοι είναι η μηχανή του Δήμου και πρέπει να δουλεύει καλά για να έχουμε και καλά αποτέλεσματα».

Ακόμη ο δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος έφτιαξε «μεταβατικό Οργανισμό» για την εύθρυθμη λειτουργία του Δήμου, αλλά και για να υπάρξει οργάνωση, ώστε να μην μπερδεύονται οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων.

Ακόμη ο δήμαρχος είπε:

 • Για το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς: «Δεν έγινε κάτι το έτοιμο, το προγραμματισμένο. Εγινε κάτι πρόχειρο και δεν έχουν τελειώσει ακόμα οι «μοιρασιές» με τους άλλους δύο Δήμους. Για 30 μέρες στους υπαλλήλους δεν είχαν αποδοθεί καθήκοντα».
 • Για την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου: «Είναι αποδεκατισμένη, δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων, γιατί οι αποφάσεις δεν έχουν περάσει από ΦΕΚ. Ενας γάμος είναι πιο εύκολος από ένα διαζύγιο, που έχει διαρκέσει 100 μέρες».
 • Για το Δημοτικό Συμβούλιο: «Φτιάξαμε ένα καλό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να παράγει έργο, ομόφωνες αποφάσεις και όχι φασαρίες. Να τελειώνουμε και νωρίς …για να μην έχουμε τα γνωστά φαινόμενα. Ενα Δ.Σ. που θα παράγει αποφάσεις και θα λύνει τα προβλήματα των Δημοτών».
 • Για τις συναντήσεις του εντός και εκτός Κεφαλονιάς: «Ταξιδέψαμε δύο φορές στα Τρίκαλα, που εκεί οι Δήμοι είναι πιο προχωρημένοι, καταγράψαμε πολλά και θα συνεργαστούμε μαζί τους. Επισκεφθήκαμε το ΥΠ.ΕΣ. για πολλά θέματα και είχαμε συναντήσεις με τον υφυπουργό για να λειτουργήσει η Μαρίνα. Επίσης είχαμε συναντήσεις στην ΕΤΑΔ για το Ξενία, το Κτίριο της Αστυνομίας, ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί για χώρος στάθμευσης στις περιόδους με κυκλοφοριακά προβλήματα. Είχαμε ακόμη συναντήσεις στο ΥΕΝ για να φύγει το Εμπορικό Λιμάνι από το Λιμάνι μας και να πάει απέναντι. Ακόμη είχαμε συνάντηση με τον τ. διοικητή του Νοσοκομείου κ. Bιβλάκη για να μας δοθεί για πάρκινγκ ο χώρος του Παλιού Νοσοκομείου».
 • Για την Πινακοθήκη: «Προχωράει η μελέτη και στον τ. δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, αλλά και στον Γιώργο Τσιλιμιδό θα δοθούν γραφεία σε άλλους χώρους».
 • Για την καθαριότητα: «Μεγάλη προσπάθεια καταβάλει ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σαμούρης. Η καθαριότητα θα ενισχυθεί από τον «Φιλόδημο» και πρέπει και οι πολίτες να βοηθήσουν, γιατί δεν θέλουμε να επιβάλονται πρόστιμα».
 • Για τον Θαλασσόμυλο: «Δεν έχει οριστικοποιηθεί η ιδιοκτησία του Δήμου στο Κτίροιο για να το πάρουμε προς χρήση».
 • Για την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη: «Είχαμε συνάντηση με το Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης για να μην κλείσει ένας μεγάλος χώρος Πολιτισμού. Και πρέπει να στηρίξουμε και το Χαροκόπειο».
 • Για τα Σχολεία: «Καλούμεθα να λύσουμε το πρόβλημα της Σχολικής στέγης. Στο 2ο Γυμνάσο δεν πάνε καθηγητές και μαθητές και είναι ενταγμένο με 1,650 εκατ. Ε. Πρέπει να το φτιάξουμε για άλλη χρήση».
 • Για τα αυτοκίνητα του Δήμου: «Κανένας αιρετός δεν θα οδηγεί αυτοκίνητο του Δήμου. Δεν θα το δείτε ποτέ αυτό».
 • Για το Δημοτικό Γηροκομείο: «Δεν έχει γίνει ο υποσταθμός της ΔΕΗ για να λειτουργήσει, ενώ πρέπει να προχωρήσει και ο εξοπλισμός. Ωστόσο, δεν μπορούμε να περιμένουμε, έχουμε βρει δωρητές, θα κάνουμε τα πάντα για να λειτουργήσει».
 • Για την ΚΕΔΗΚΕ: «Λειτουργεί χωρίς ένα Ευρώ! Γελάμε και λέμε No Oil, καθώς το Θέατρο λειτουργεί χωρίς πετρέλαιο. Για τους στολισμούς των Εορτών βάζουμε ό,τι βρήκαμε! Την ΚΕΔΗΚΕ την βρήκαμε με 5000.000 χρέη… Λέμε όχι στις φίρμες (τραγουδιστές κ.λπ.) και θα επενδύσουμε στον τοπικό Πολιτισμό.
 • Για το Λιμενικό Ταμείο: «Γίνεται έλεγχος για το 2012 και θα προχωρήσει. Περιμένω τον απολογισμό για να δω που βρισκόμαστε. Και όπου υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας αυτό παίρνει το δρόμο του».
Ο δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

2 ελεγκτές του Υπ. Περιβάλλοντος στο Αργοστόλι για τον Βιολογικό


Δύο ελεγκτές του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήρθαν χθες στο Αργοστόλι για το Βιολογικό της πόλης, στο Γύρο της Λάσσης, μετά τη δυσοσμία του περασμένου καλοκαιριού.

Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος είπε χθες στη συνέντευξή του, ότι οι ελεγκτές ήρθαν ξαφνικά στο νησί μας, μετά από καταγγελίες που έγιναν.

Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι ο Δήμος Παλικής πρόκειται να αποχωρήσει από την ΔΕΥΑΚ, ενώ ο Δήμος Σάμης έχει εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Επιχείρηση Υδρευσης.