Την Κυριακή στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ ξαναζήσαμε στιγμές του 1992, από το Παγκόσμιο ΔΣνέδριο της Μεθόδου ΣΙΛΒΑ στο Ζάππειο Mέγαρο. Όπως τότε, έτσι και τώρα, πάνω από 1000 απόφοιτοι και φίλοι τους γέμισαν ασφυκτικά την τεράστια αίθουσα του ΚΑΡΑΒΕΛ, γέμισαν τους διαδρόμους, κάθισαν κάτω και στο τέλος έμειναν και πολλοί όρθιοι, ως το τέλος της εκδήλωσης που κράτησε 5 ώρες.
Ετσι γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια της Μεθόδου ΣΙΛΒΑ στον κόσμο, με την παρουσία της Λάουρας ΣΙΛΒΑ κόρης του Χοσέ ΣΙΛΒΑ και διαδόχου του στο έργο του.
Την εκδήλωση τίμησαν, εκτός των άλλων, με την παρουσία τους ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Γαλανός, η διάσημη αστρολόγος Λίτσα Πατέρα η οποία αναφέρθηκε και στις εμπειρίες της με τη Μέθοδο, ο καθηγητής Πανεπιστημίου ιατρός Ελευθέριος Βαιρακτάρης, ο ψυχολόγος Αγγελος Βιανίτης, η γνωστή δημοτική σύμβουλος Αλεξία Εβερτ με την μητέρα της Λίζα, γνωστή φωτογράφο και εικαστικό, σύζυγο του πρώην προέδρου της Ν.Δ. Μιλτιάδη Εβερτ, ο συγγραφέας και πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Μεθόδου Μάνος Νομικός, η γνωστή διοργανώτρια εκθέσεων Τούλα Ιωαννίδου, ο επιχειρηματίας του Bamington Παναγιώτης Γεώργας, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαίρη Σπυριδογιαννάκη με την επίσης δημοσιογράφο συγγραφέα και παρουσιάστρια ιατρικών εκπομπών Εύα Ντελιδάκη και πολλοί άλλοι.Metaksatos
Την εκδήλωση άνοιξε ο Αλέξανδρος Μεταξάτος (η νεώτερη γενιά της Μεθόδου), ο οποίος είχε δημιουργήσει και ένα ιστορικό video με το ξεκίνημα και την εξέλιξή της όλα αυτά τα χρόνια.
Συγκινημένος μίλησε στο ακροατήριο στη συνέχεια ο Παναγιώτης Μεταξάτος, που συμμερίστηκε τα συναισθήματα του και τον χειροκρότησε κατ’ επανάληψη.
Την παράσταση, όπως ήταν αναμενώμενο, έκλεψε η λαμπερή παρουσία και ο ζεστός λόγος της Laoura Silva, η οποία μίλησε για την επίδραση της Μεθόδου στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου που ταλαιπωρείται από το στρες και που αδυνατεί πλέον να διαχειρισθεί μόνος του.
Η βραδυά ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις αποφοίτων, που με τον ένα ή άλλο τρόπο, έχουν βοηθήσει την εξάπλωση της Μεθόδου και με πολλά δώρα που κληρώθηκαν στους παριστάμενους.
Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση από την Λάουρα Σίλβα ότι το Συνέδριο των Διευθυντών της Μεθόδου από όλη την Ευρώπη θα γίνει 5, 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Κεφαλονιά και το Σαββατοκύριακο (3-4/9) που θα προηγηθεί, θα δοθεί από την ίδια το Σεμινάριο MIND BODY HEALING στην ΚΡΙΤOΝOΥ στη Θηνιά με αυτόματη μετάφραση.
Το Σεμινάριο αυτό αναφέρεται στην απόλυτη σχέση και επίδραση του νου πάνω στο σώμα και πως λειτουργεί αμφίδρομα. Δηλαδή η σκέψη αρωσταίνει, αλλά και η σκέψη με κατάλληλη καθοδήγηση θεραπεύει. Θα το παρακολουθήσουν άτομα από όλη την Ευρώπη που θα έρθουν στο Νησί συνδιάζοντας και τις διακοπές τους, μια και παρουσιάζεται για πρώτη φορά εκτός Αμερικής και περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με το θέμα .
Η Μέθοδος Σίλβα διδάσκεται σε 131 χώρες σε 47 διαφορετικές γλώσσες σε 62 Πανεπιστήμια, έχουν γραφεί για αυτήν 115 βιβλία και χιλιάδες επιστημονικά άρθρα. Τα Σεμινάριά της έχουν παρακολουθήσει πολλά εκατομμύρια άνθρωποι σ’ ολο τον κόσμο.

 

 

1422567-0-laurasilva (2) 12321330_1137082716313778_5354329565586365075_n 12809707_1067040890000767_2455661603519193194_n

 

φωτογραφία (19)