Τράκες έκανε ο χαρακτηρισμός που αποδώσαμε χθες στο δήμαρχο Θεόφιλο ότι είναι «μεγάλη μαλαγάνα».

Και για να υπάρχει …εγκυρότητα στο χαρακτηρισμό ανατρέξαμε στο λεξικό.

«Μαλαγάνας», λοιπόν, είναι ο άνθρωπος που με υποκρισία, πονηριές και κολακείες προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς του.

Και μαλαγανιά είναι η συμπεριφορά του μαλαγάνα, δηλαδή η συμπεριφορά που δηλώνει μπαμπεσιά, πονηριά, υστεροβουλία, (κουτο)πονηριά, αλλά γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γλείφει και να κολακεύει.

Και για να επιβεβαιωθεί ο χαρακτηρισμός του Θεόφιλο ως «μαλαγάνα» (και μάλιστα …μεγάλη) μην μου πείτε ότι δεν είναι ο ορισμός της μαλαγανιάς η αναφορά στο (προ)χθεσινό δελτίο Τύπου για τη δημοτική παράταξη «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» και τον επικεφαλή της Αλέξανδρο Παντελειό:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια (έγραψε ….ο μαλαγάνας Θεόφιλος) τη δημοτική παράταξη «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» και τον επικεφαλή της κ. Αλέξανδρο Παντελειό, για την πρόσφατη τοποθέτησή τους. Μέσα από μια μεστή και ουσιαστική παρουσίαση, προτείνουν τη λήψη δραστικών μέτρων που συμβάλλουν στην πρόληψη του κορονοϊού».

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Τώρα που είδε ο Θεόφιλος ως «μεστή και ουσιαστική παρουσίαση»… χιλιοειπωμένα πράγματα αυτό τον καιρό και ως «δραστικά μέτρα που συμβάλλουν στην πρόληψη του κορονοϊού» και αξίζουν την δημόσια προβολή και τις δημόσιες ευχαριστίες μέτρα που ή έχουν προ πολλού ανακοινωθεί από το Υπουργείο όπως η προτεινόμενη «Τηλεδιάσκεψη για τις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου» ή δεν ήταν ανάγκη  να προκύψει ο κορονοϊός για να ισχύσουν και σε κάθε περίπτωση είναι ελάσσονος σημασίας αυτή τη στιγμή όπως η «Πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας Δήμου – δημότη και η  Ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες», ή τέλος απαιτούν νομοθετική ρύθμιση όπως η «Τηλεργασία για την υλοποίηση του έργου των δημοτικών υπαλλήλων χωρίς τη φυσική τους παρουσία στην υπηρεσία» και η  «Τηλεδιδασκαλία για την επιστροφή των μαθητών και σπουδαστών στην εκπαιδευτική διαδικασία»!

Και είναι Μαλαγανιά (με Μ κεφαλαίο μάλιστα) η συγκεκριμένη συμπεριφορά του δημάρχου Μιχαλάτου γιατί … «γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γλείφει και να κολακεύει» και μάλιστα δημόσια δίχως αναστολές και ντροπές, όπως καθορίζει το λεξικό τον ορισμό του Μαλαγάνα, αφού το «γλείψιμο» και η «κολακεία» της δημοτικής παράταξης «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» και του επικεφαλή της Αλέξανδρου Παντελειού, είναι απροκάλυπτο προκειμένου «να πετύχει τους σκοπούς του» που δεν είναι άλλοι από το να συμπορεύονται μαζί του στη λήψη των αποφάσεων στο Δ.Σ. κάτι που σε μεγάλο βαθμό το έχει ήδη πετύχει.