⦿ Ερχεται σήμερα στην Κεφαλονιά ο, πολυσυζητημένος λόγω κορονοϊού, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαραλιάς, για να κάνει τσεκ απ στο Αεροδρόμιο μας, προκειμένου να ξεκινήσει η ασφαλής λειτουργία του, μέσα στις νέες συνθήκες, από 1ης Ιουλίου.

⦿ Τσεκ απ θα γίνουν από τον Χαρδαλιά και σε άλλα 17 αεροδρόμια της Χώρας (Βλ. και σελίδα 3).

⦿ Ομως, καλό θα είναι ο κύριος Χαρδαλιάς, εκτός από το Αεροδρόμιο να κάνει τσεκ απ και στο Νοσοκομείο μας, που καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις του.

⦿ Επίσης ο κύριος Χαρδαλιάς ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ότι, μόλις λήξει ο συναγερμός για τον κορονοϊό, θα μας στείλει πίσω και την (ανενεργή, ως τώρα) ΜΕΘ μας.

⦿ Εκτός κι αν μπορεί η Κυβέρνηση να την εγκαταστήσει ΤΩΡΑ, όπως έγινε στη Ζάκυνθο.

⦿ Γι’ αυτό η τοπική ηγεσία, στις 2 ώρες που θα παραμείνει σήμερα εδώ ο Χαρδαλιάς, πρέπει ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΕΣΣΑΡΕΙ και ο υφυπουργός, εκτός από το Αεροδρόμιο, να κάνει τσεκ απ και στο Νοσοκομείο.

⦿ Ωστε να διαπιστώσει ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙ τα μαύρα του τα χάλια.

⦿ Γιατί, τι να το κάνεις μόνο το Αεροδρόμιο, όταν, ο μη γένοιτο, μας προκύψουν κρούσματα από το εξωτερικό, όπως ακούμε.

⦿ Θα τρέχουμε στο Ρίο και στη Ζάκυνθο;

⦿ Ας έχει, λοιπόν, τα μέντε της η τοπική ηγεσία και να έχει «από κοντά» τον Χαρδαλιά, ώστε να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν εδώ και τώρα.

⦿ Ομως, ό,τι και να γίνει, πρέπει να εξασφαλίσουμε την επιστροφή των μηχανημάτων της ΜΕΘ μας, ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ.

⦿ Και την άμεση στελέχωσή της βέβαια, με το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, ώστε να είναι πανέτοιμη η Πτέρυγα να λειτουργήσει και να καλύψει τυχόν περιστατικά.

⦿ Και μιά και μιλάμε για τις ΜΕΘ, προχτές το βράδυ πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή ενός ηλικιωμένου συμπατριώτη μας στη ΜΕΘ Ζακύνθου, με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα και τώρα νοσηλεύεται εκεί διασωληνωμένος.

⦿ Η ΜΕΘ Ζακύνθου από τα τέλη Μαρτίου που ξεκίνησε να λειτουργεί, προσφέρει πολύ σημαντικές και απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της Ζακύνθου, αλλά και άλλων περιοχών.

⦿ Γιατί, λοιπόν, όχι και στη «δική μας» ΜΕΘ, που μπορεί να γίνει και η καλύτερη στη Χώρα, λόγω των δωρεών;

Ιβάν


Ο Χαρδαλιάς έρχεται σήμερα στην Κεφαλονιά


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, θα επισκεφθεί στo επόμενο τετραήμερο τα 18 αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, προκειμένου να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές.

Σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς, βάση του προγράμματος, έρχετα στην Κεφαλονιά.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενώ επίσης θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, Στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ), για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων και θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της κάθε περιοχής.

Για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός θα βρίσκεται:

Σήμερα: Ζάκυνθο (08:30), Κεφαλονιά (10:15), Κέρκυρα (12:15), Ιωάννινα (15:00), Καλαμάτα (18:00)      

Το Σάββατο 27/6: Κύθηρα (10:00), Χανιά (12:00), Ηράκλειο (16:30)

Την Κυριακή 28/6: Κάρπαθο (08:00), Ρόδο (09:45), Κω (13:00), Σάμο (15:15), Χίο (17:30), Μυτιλήνη (19:15)      

Τη Δευτέρα 29/6: Λήμνο (08:00), Καβάλα (10:00), Σκιάθο (12:00), Σκύρο (15:45)

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου αναμένεται και αυτός να επισκεφθεί την Κυριακή 28/6 και τη Δευτέρα 29/6 τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου σε πτήσεις εξωτερικού και δη της Αράξου, του Ακτίου, της Αγχιάλου, της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης για τον ίδιο σκοπό.