Κόλαφος! Απορρίφθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Θεόφιλου με ψήφους 14-13

Αυτό που τον έσωσε τον ολιγάρχη δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν …η αριθμητική του Μητσοτάκη! 

Θ. Μιχαλάτος

Οι 13 ψήφοι είναι …περισσότερες από τις 14! Τουτέστιν, αν και πήρε λιγότερους ψήφους το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021 …εγκρίθηκε και είναι αυτό που …θα υλοποιηθεί!

Και όπως ακούστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους και δικηγόρους Ανουσάκη και Κουρούκλη με νόμο του Μητσοτάκη η πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, αν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση από την αντιπολίτευση, μπορεί να εγκριθεί και με μία ψήφο! Πρακτικές …μη δημοκρατίας!

Κάπως έτσι ο Θεόφιλος νομίζει ότι …τη γλίτωσε!

Η πρόταση του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 αν και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από την πλειοψηφία του Δ.Σ. …θα υλοποιηθεί! 

Σε απόλυτη απαρτία το Δημοτικό Συμβούλιο, για το Τεχνικό Πρόγραμμα!

Από τις λίγες φορές το Δ.Σ. συνεδρίασε σε απόλυτη απαρτία με σύσσωμη την παράταξη του Παρίση – τουλάχιστον όσων του απέμειναν!

Έτσι λοιπόν με τους 8 του Παρίση, τους 2 της Λαϊκής Συσπείρωσης, τους 3 της Κίνησης και το Φόρτε σχηματίστηκε η πλειοψηφία των 14 που αν και έδωσε στην αντιπολίτευση τη νίκη, όπως εξηγήσαμε προηγούμενα λόγω της αριθμητικής Κυριάκου το Τεχικό Πρόγραμμα …πέρασε!

Αυτή τη φορά οι τρεις μηχανικοί («Κεφαλονιά νησί για όλους») ψήφισαν …εκεί που ανήκουν! Στην αντιπολίτευση!

Από την άλλη μεριά στους 9 του Μιχαλάτου προστέθηκαν οι …«συνήθως ύποπτοι» Βανδώρος, Ματιάτος από την παράταξη Παρίση και Γαβριελάτος, Πεφάνης του Φόρτε!

Μπορεί να ήταν τελικά άνευ αποτελέσματος η νίκη της αντιπολίτευσης (γι’ αυτό και …Πύρρεια) αλλά σίγουρα ήταν μια σημαντική …πολιτική ήττα για τον Θεόφιλο με σαφές το στίγμα για τα μελλούμενα. 

Πρόγραμμα με έργα από  …αρχαιοτάτων ετών!

Για την ιστορία πάντως η πλειοψηφία του Δ.Σ., δηλαδή οι 14 (στους 27), ψήφισαν όχι κατά του τεχνικού προγράμματος που εισηγήθηκε ο Θεόφιλος, αλλά να αποσυρθεί και …βλέπουμε!

Ο Γνήσιος μάλιστα πρότεινε να καλέσει ο Μιχαλάτος τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης και να συζητήσει μαζί τους. Η απάντηση Θεόφιλου ως συνήθως στα δύσκολα …«άρες μάρες κουκουνάρες»!

Ο Φόρτες και ο Παντελειός πρότειναν την απόσυρση προκειμένου να συζητηθεί η ένταξη έργων που δεν περιλαμβάνονται στην πρόταση όπως οι βιολογικοί Λειβαθούς και Κατελειού, η Καμπάνα, ο Θαλασσόμυλος κ.λπ.

Και ο Κουρούκλης να διαμορφωθεί εξ αρχής νέο πρόγραμμα. 

Γεγονός είναι ότι η πρόταση του Θεόφιλου ήταν αρκετά πρόχειρη. Ο Φόρτες μάλιστα, αν δεν κάνουμε λάθος, είπε ότι το πρόγραμμα έχει διαφορετικά νούμερα στα έργα με αποτέλεσμα να μην …ισοσκελίζεται! 

Επίσης πολλά ακούστηκαν για …«έργα σκελετούς» όπως αποκαλέστηκαν, δηλαδή για έργα που επαναλαμβάνονται στα προγράμματα αλλά δεν εκτελούνται! Αν ακούσαμε καλά για κάποια έργα που σέρνουν από …τους σεισμούς πριν 7 χρόνια και κάποιο αγροτικό δίκτυο στους Πρόννους από …αρχαιοτάτων ετών! 

Η εικονική πραγματικότητα του Θεόφιλου και …ο Χατζηπετρής!

Πάντως στο προχθεσινό Δ.Σ. στο Αργοστόλι ο Θεόφιλος έκανε σκόνη την κυρία Κράτσα στις υποσχέσεις, στα «θα» και στην …εικονική πραγματικότητα!

Με τις απαντήσεις που έδωσε ο δήμαρχος έδινε την εντύπωση πως ζούμε σε μια άλλη Κεφαλονιά …από αυτήν που νομίζουμε πως ζούμε.

Σε ένα Αργοστόλι που ο Θαλασσόμυλος, η Καμπάνα και το Μέγαρο (ως Μουσείο Σκλάβου, βεβαίως) και το Ναυτικό Μουσείο έχουν και πάλι τις πόρτες τους ανοιχτές!

Σε μια Λειβαθώ με το βιολογικό της καθαρισμό να δουλεύει και το ίδιο για τον Κατελειό!

Σε ένα Δήμο που έχει λύσει όλα του τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον Ιανό, όπως το μέγα πρόβλημα της Λαγκάδας και του υπόλοιπου οδικού δικτύου. 

Και που για οτιδήποτε άσχημο ευθύνονται …οι άλλοι! Γι’ άλλη μία φορά ο Θεόφιλος πιστός στο γνωστό στίχο του Κηλαηδόνη «Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, ναι, φταίει κι ο Χατζηπετρής»!

Αφού μέχρι το Γνήσιο κατάφερε να βγάλει από τα ρούχα του ο Θεόφιλος με τις ανακρίβειες και την προσπάθεια οικειοποίησης ό,τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια!

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ