To πλουσιόπαιδο του κομμουνισμού: Σάλος με τον εγγονό του Φιντέλ Κάστρο που επιδεικνύει την πανάκριβη Mercedes του

Για υποκρισία κατηγορείται εγγονός του Φιντέλ Κάστρο μετά τη διαρροή ενός βίντεο όπου κομπάζει για την πολυτελή Mercedes του, που οδηγεί σε αυτοκινητόδρομο της Κούβας, ενώ η χώρα περνά τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1990.

Ιδιοκτήτης night club ο Σάντρο Κάστρο διακρίνεται στο βίντεο, που τραβά μια συνεπιβάτιδα, να μαρσάρει τη Merecedes του και να της λέει σαρκαστικά: «ξέρες, είμαστε απλοί άνθρωποι, αλλά μερικές φορές πρέπει να βγάζουμε τα παιχνίδια που φυλάμε στο σπίτι». Στη συνέχεια την ενθαρρύνει να καταγράψει το κοντέρ, που δείχνει κοντά στα 140 χλμ/ώρα – όταν το όριο ταχύτητας στην Κούβα είναι στα 100 χλμ/ώρα λόγω της κακήκς κατάστασης των δρομων – και να κομπάζει ότι η Mercedes του «καταπίνει» τον έρημο αυτοκινητόδρομο.

 

Το βίντεο πυροδότησε την οργή ορισμένων παραδοσιακών οπαδών της κομμουνιστικής επανάστασης στην Κούβα, που κατηγόρησαν τον εγγονό του Φιντέλ – ηλικίας λίγο μετά τα 20, όπως πιστεύεται – για μεγάλη υποκρισία. Μάλιστα η ομάδα Patria o Muerte («Πατρίδα ή Θάνατος») στο Facebook ζήτησε να ερευνηθεί πώς βγάζει τα προς το ζην ο Σάντρο και να μπει στη φυλακή αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες.

Η ομάδα Patria o Muerte («Πατρίδα ή Θάνατος») στο Facebook κατηγόρησε τον Σάντρο Κάστρο για υποκρισία

Ο Σάντρο Κάστρο φέρεται να αρέσκεται περισσότερο από όλα τα εγγόνια του Φιντέλ στην επίδειξη.

Ο εκλιπών ηγέτης της Κούβας είχε, βέβαια, κάποια ακριβά γούστα, όπως το Rolex που φορούσε στη νεανική του ηλικία και οι διακοπές σε ιδιωτικό νησί ανοικτά της νότιας Κούβας – αλλά πρόσεχε πολύ να εκπέμπει μια εικόνα λιτότητας και κοινωνικής ισότητας στους οπαδούς του απαγορεύοντας την επίδειξη πλούτου στα μέλη της οικογένειάς του. Η Κούβα αντιμετώπισε τη χρονιά που πέρασε τη χειρότερη οικονομική κρίση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν σταμάτησαν οι επιδοτήσεις από την ΕΣΣΔ, που είχε καταρρεύσει, με το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται κατά 11% και τις Αρχές να το αποδίδουν στις παρενέργειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Μέχρι χθες η Κούβα είχε καταγράψει 50.590 κρούσματα του κορωνοϊού και 324 θανάτους από την Covid-19, ενώ εντός του μήνα ξεκινούν κλινικές δοκιμής τρίτης φάσης δύο υποψήφιων εμβολίων για τον κορωνοϊό στη χώρα.

(iefimerida.gr)