Σαν «βόμβα» έπεσε στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας η δήλωση διακοπής εργασιών από την κατασκευαστική Εταιρεία Ι. ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε., που αφορά τις εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου από τους σεισμούς του 2014, στη θέση «Κριτονού» της Θηνιάς.
Το έργο είχε δημοπρατήσει το ΥΠΕΜΕΔΙ και η «Ι. Μαρούλης Α.Ε.», ανάδοχος εργοληπτική εταιρεία του έργου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αναγκάστηκε πριν λίγες μέρες να καταθέσει στην Περιφέρεια την δήλωση παύσης εργασιών, λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο (ΥΠΟΜΕΔΙ).
Η Ι. Μαρούλης Α.Ε., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «παλεύει» σχεδόν τέσσερις μήνες να πληρωθεί τον λογαρισαμό που έχει καταθέσει στο ΥΠΟΜΕΔΙ, ενώ «σκοντάφτει» τη μία σε έλλειψη προσωπικού, την άλλη σε έλλειψη χρημάτων, την άλλη σε ασυνεννοησία των Υπηρεσιών του Υπουργείου και πάει λέγοντας, ενώ το έργο είναι σε εξέλιξη και οι οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτό της εργολήπτριας Εταιρείας καθημερινά τρέχουν και αυξάνουν.
Το μεγάλο θέμα που δημιουργείται με αυτή την εξέλιξη, είναι ποια θα είναι η τύχη του δρόμου στην Κριτονού, που παραμένει σμπαραλιασμένος και ταυτόχρονα επικίνδυνος, ΕΠΤΑ χρόνια μετά τους σεισμούς, και μάλιστα εν όψει του ερχόμενου καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου που προβλέπεται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση στην περιοχή.
Αν η διακοπή των εργασιών από την μεριά της Ι. Μαρούλης Α.Ε. είναι οριστική, αντιλαμβανόμαστε ότι το έργο θα βαλτώσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου ξαναπροκηρυχθεί και βρεθεί (αν βρεθεί) νέος ανάδοχος.
Εν κατακλείδι, η τύχη του έργου βρίσκεται στα «χέρια» κάποιων υπαλλήλων του ΥΠΟΜΕΔΙ και πρέπει ΑΜΕΣΑ, βουλευτής, περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι, να κινηθούν, προκειμένου να μην βαλτώσει ακόμα το έργο, και οι εξελίξεις δημιουργήσουν ακόμα ένα «ημιτελές και επικίνδυνο έργο» τύπου «ΔΡΟΜΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ», που περιμένει δεκαπέντε χρόνια την …ολοκλήρωσή του.