ΒΟΜΒΑ μεγατόνων έσκασε αργά χθες βράδι στο Δημαρχείο Αργοστολίου, καθώς ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ενημέρωσε στενούς συνεργάτες του ότι παραιτείται από το αξίωμά του και ότι την απόφασή του αυτή θα την αναγγείλει σήμερα με γραπτή ανακοίνωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Η», ο δήμαρχος ανέφερε στους συνεργάτες του ότι επειδή ο Δήμος ατιμετωπίζει σωρεία δυσεπίλυτων προβλημάτων (πάγωμα Μουσείου Σκλάβου, μη προώθηση του έξυπνου κυκλοφοριακού, κακή διαχείρηση του κορονοιού που έχει εκθέσει πολλαπλώς το δήμαρχο, αποτυχία την υπόθεση του ΦΟΔΣΑ που θα ανεβάσει στα ύψη τα τέλη καθαριότητας κ.ά.), οδηγείται στην απόφαση να παραιτηθεί ολοκληρωτικά από την Πολιτική και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις επιχειρήσεις του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχο σε ειδική σύσκεψη της Παράταξής του, που ενδέχεται να γίνει και εντός της σήμερον, θα προτρέψει τους δημοτικούς συμβούλους του αλλά και συνεργάτες του, να στηρίξουν ως νέο δήμαρχο τον αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο.

Δεν αποκλείεται ο Δ. Μινέτος να ήτανε ενήμερος πολύ πριν για την απόφαση του δήμαρχου να παραιτηθεί, γι’ αυτό τον τελευταίο καιρό «έβγαινε μπροστά» με δηλώσεις, ανακοινώσεις και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της Ολιγαρχίας.

Λίγο πριν την εκτύπωση του «Η» χθες βράδι, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός, όταν ο δήμαρχος του ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί, αντέδρασε σφόδρα ως προς το να προωθηθεί για νέος δήμαρχος ο Διονύσης Μινέτος, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες ότι ο δήμαρχος θα παραιτηθεί και από γραμματέας του ΦΟΔΣΑ.