Νέα ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για την Υγεία

Από τη Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης μαζί με τον Βουλευτή Κέρκυρας, Δημήτρη Μπιάγκη και τον Βουλευτή Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά, κατέθεσαν σήμερα την με αριθμό 5995/15.4.2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα την υποστελέχωση, υποβάθμιση και εγκατάλειψη των Νοσοκομείων της Κεφαλονιάς και του Κέντρου Υγείας Ιθάκης.

Η Ερώτηση αυτή κατατέθηκε σε συνέχεια της με αριθμό 1953/20.11.2020 Ερώτησης προς τον Υπουργό Υγείας για την υποστελέχωση των Νοσοκομείων μας, που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα από τον Υπουργό. Στην Ερώτηση περιγράφονται αναλυτικά οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρών όπως παθολόγων (εν μέσω μάλιστα πανδημίας και ενώ λειτουργεί πτέρυγα ασθενών covid) αλλά και αναισθησιολόγων, η μη στελέχωση της Μ.Ε.Θ. μολονότι υπήρξε πλήρως εξοπλισμένη με αποτέλεσμα συχνές αεροδιακομιδές, τα κτηριακά προβλήματα στο Γ.Ν.Κ. και το Μαντζαβινάτειο λόγω  των σεισμών του 2014.   Ερωτάται εν συνεχεία ο αρμόδιος Υπουργός για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, για την επαναπροκήρυξη των «άγονων προκηρύξεων» πρόσληψης προσωπικού δεδομένου ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη βρίσκονται στην ανώτερη κατηγορία κινήτρων που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο του Ε.Σ.Υ. για ιατρούς “Α’ Ζώνης”, αλλά και για το εάν το Υπουργείο σκοπεύει το να θεσπίσει ισχυρότερα υπηρεσιακά και επιστημονικά κριτήρια για το ιατρικό προσωπικό προκειμένου να επιλέξει τελικά να υπηρετήσει σε νησιωτικές υγειονομικές μονάδες.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συνεχίζει την ανάδειξη στο Εθνικό Κοινοβούλιο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας στον τομέα της υγείας, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά με την αυτοθυσία των υγειονομικών υπαλλήλων. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό σε τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα νησιά μας, να υπάρχει ικανός αριθμός ιατρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου. Απέναντι σε μία Κυβέρνηση ανίκανη και απρόθυμη να διαχειριστεί την υγειονομική κρίση, θα συνεχίσουμε να ρωτάμε και να απαιτούμε απαντήσεις και κυρίως ενέργειες για τη θωράκιση των δομών υγείας του Νομού μας.