Τελικά επιβεβαιώνονται τραγικά όσοι προσπαθούσαν μήνες τώρα να αφυπνίσουν τους τοπικούς άρχοντες ότι δεν κάνουν τίποτα για τον Τουρισμό και έρχεται τραγωδία.
Περιφέρεια και Δήμοι, με πρώτο τον Δήμο της Πρωτεύουσας του Αργοστολίου, αποδεικνύονται όχι απλά αναποτελεσματικοί, αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνοι.
603 τουρίστες ήλθαν στην Κεφαλονιά τον Μάιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport!
Και βέβαια, στην τελευταία θέση στα Ιόνια και μακράν των άλλων νησιών!
- Κέρκυρα 15.000 τουρίστες
- Ζάκυνθος 7.254 τουρίστες
- Άκτιο 3.385 τουρίστες
Ανάλογος και ο αριθμός των πτήσεων
- Κέρκυρα 410 αεροσκάφη
- Ζάκυνθος 143 αεροσκάφη
- Άκτιο 96 αεροσκάφη
- Κεφαλονιά στα τάρταρα με μόλις …24 αεροσκάφη.

Δυστυχώς στη χειρότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας η Κεφαλονιά βρίσκεται με την χειρότερη πολιτική ηγεσία που θα μπορούσε να της τύχει!
Η Περιφέρεια με την περιφερειάρχη κ. Κράτσα …στην κοσμάρα της!
Το μόνο που δείχνει να την ενδιαφέρει είναι …τα σκουπίδια και ο ΦΟΔΣΑ να πάνε στα χέρια ιδιωτικών επιχειρήσεων!
Τουριστικά έχει ταυτιστεί η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας με …τα μεταξωτά μαντήλια της κ. Κράτσα κι αυτά από το Σουφλί!
Όπως ανάλογα στην Κεφαλονιά, η Tουριστική Eπιτροπή του Δήμου Αργοστολίου έχει ταυτίσει την τουριστική πολιτική με την …πινακίδα I LOVE κι αυτή να φαίνεται μόνο από τη μια μεριά!
Και το μόνο που δείχνει να ενδιαφέρει τον δήμαρχο Μιχαλάτο είναι το πώς θα κυριαρχήσει στην τοπική πολιτική σκηνή εξαγοράζοντας τους πάντες και τα πάντα!
Για το επόμενο διάστημα πάντως τα πράγματα προμηνύονται χείρου χειρότερα και είναι πολύ αμφίβολο να ανατραπεί αυτό το τραγικό …2,30% στις αεροπορικές αυξήσεις και το …απόλυτο μηδέν στην κρουαζιέρα!
Την ίδια ώρα τα τοπικά μέσα ιδιοκτησίας ή ελεγχόμενα του δημάρχου Μιχαλάτου εμφανίζουν μια εικόνα πλασματική, κρύβοντας την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σημερινής άφιξης του πρώτου Κρουαζιερόπλοιου Costa Luminosa που από …σπόντα έρχεται στο Αργοστόλι αντί για τον Πειραιά (προχθεσινό πρωτοσέλιδο του «Η») και αποκρύπτεται το πώς και γιατί έρχεται, προκειμένου υπονοηθεί ως επιτυχία της τουριστικής πολιτικής του Δήμου!
Όσο πιο γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά καταλάβουν σε Δήμο και Περιφέρεια πως «στραβά αρμενίζουμε», τόσο το καλλίτερο για όλους!