Ο «Εύγερος» τιμάει τον Μίκη

Από τον Σύλλογο των απανταχών Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλονιάς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος των απανταχού  Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς  εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  και ευχόμαστε να ζουν πολλά πολλά χρόνια να θυμούνται το χαρακτήρα και το έργο του. Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ υπήρξε μια Παγκόσμια Προσωπικότητα στο διάβα της ζωής του. Το μεγάλο έργο της Μουσικής του, μεταξύ των άλλων, οδηγεί τους λαούς του κόσμου στο σωστό δρόμο για τη λύση των προβλημάτων. Υπήρξε ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ με εξορίες και βασανιστήρια για την Ειρήνη και τον Πολιτισμό.

Ο Σύλλογός μας είχε εξαίρετη συνεργασία με τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ από την αρχή της ίδρυσης του (20/4/ 1975), χωρίς διακοπή με εκδηλώσεις επιπέδου με τα συγκροτήματά του όπως: χορωδίες –παιδική, ανδρική, μικτή, μαντολινάτα- χορευτικά, θεατρικά, διαλέξεις κ.ά.

Μεταξύ των άλλων οργάνωσε τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στο ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ στην Αθήνα στις 9/12/ 1985 με την παιδική χορωδία – μαντολινάτα που διεύθυνε ο Διονύσης Αποστολάτος. Μετά τη βράβευση του ΜΙΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  ο Διονύσης Αποστολάτος κάλεσε στη σκηνή το ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ   να διευθύνει ένα τραγούδι. Μεταξύ των άλλων παρευρέθηκε ο τραγουδιστής Θανάσης Μωραΐτης.

Στη μνήμη του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ  θα είναι αφιερωμένο το  περιοδικό του Συλλόγου μας  (1/7/2021-31/12/2021) τεύχος 67-68.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος
Ανθούλα
Αλεξανδράτου- Καλογηροπούλου
Ο  γ. γραμματέας
Παναγής Λυκούδης