Η ΧΘΕΣΙΝΗ «απάντηση» (σε εισαγωγικά γιατί μόνο …απάντηση δεν είναι) του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λυκούδη με αφορμή την κατάθεση από αυτόν επερώτηση για την περιβόητη υπόθεση του δρόμου στο Κορώνι τόσο για το ύφος της, όσο και την πολιτική της διάσταση, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο άνθρωπος αυτός δεν αξίζει να είναι δήμαρχος και πολύ περισσότερο του Μητροπολιτικού Δήμου τα Κεφαλονιάς!

Και αυτό γιατί απέδειξε γι’ άλλη μία φορά ότι δεν αντέχει ή ακριβέστερα δεν δέχεται καν, καμία κριτική, καμία διαφορετική από την δική του άποψη!

Μετά τον Φόρτε, τον Κουρούκλη, τον Ανουσάκη και τον Παντελειό, σειρά πήρε ο Γιάννης Λυκούδης! Όποιος τολμά να διατυπώσει αντίθετη προς την άποψη του αφέντη …τραμπουκίζεται, λοιδορείται, καθυβρίζεται από τον ίδιο και τα ιδιοκτησιακά του μέσα.

Η νοοτροπία του είναι αυτή του εγωκεντρικού ανθρώπου, που όλα θέλει να κινούνται γύρω από αυτόν και όλοι να υποκλίνονται στην αφεντιά του.

Όποιος τολμάει και κάνει κριτική στα έργα και τις ημέρες του «χάθηκε»!

Η επερώτηση του Γ. Λυκούδη εκφράζει τους κοινούς προβληματισμούς των κατοίκων του Ελειού, αλλά και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου.

Όλα αυτά που εμφανίζει στην «απάντησή» του εκφράζουν τις προσωπικές του απόψεις που δεν σχετίζονται με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι υποχρεωμένος από το νόμο να εφαρμόζει!

Η «απάντησή» του φωνάζει ότι είναι αυτά που σκέφτεται αλλά είναι εμφανώς γραμμένα δια χειρός τρίτου!

Με δικολαβίστικη γλώσσα για να δείξει ότι κατέχει (!) …τα νομικά!

Με ύφος κοινού τραμπούκου όπως το συνηθίζει όταν είναι σε μειονεκτική θέση και Με νοοτροπία δικτάτορα που αποφασίζει και διατάζει για τα πάντα όταν γουστάρει οπότε και έχει ως διακοσμητικά στοιχεία τους συνεργάτες του        – τούτη τη φορά «τη νύφη την πληρώνει» ξεφτιλίζοντάς τον ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος οποίος είναι ο μοναδικός αρμόδιος σύμφωνα με το νόμο να αποφασίσει για το αν θα συζητηθεί και πότε μια επερώτηση και ουδείς άλλος ακόμα και ο δήμαρχος!

Και μόνο το γεγονός ότι με αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες προσπαθεί να αποφύγει την απάντηση στα καυτά ερωτήματα που του θέτονται από τον Γ. Λυκούδη δείχνει πως …«έχει λερωμένη τη φωλιά του»!!!

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα του Γ. Λυκούδη είτε το θέλει είτε όχι ο Μιχαλάτος είναι απλές και προφανείς και δεν μπορεί με τίποτα, ούτε με την ταχτική της διαστρέβλωσης, ούτε με τραμπουκισμούς , ούτε με «πνίξιμο», ούτε ξευτιλίζοντας τους συνεργάτες του, να τις αποφύγει!

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε συνοπτικά τα ερωτήματα:

  • Γιατί δεν εφάρμοσε ποτέ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής για κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την διάνοιξη του δρόμου στο «Κορώνι»;
  • Για ποιο λόγο επιλέγει μόνος του την απαλλοτρίωση ως λύση και παραδέχεται έτσι ότι ο δρόμος είναι ιδιωτικός;
  • Είναι ναι ή όχι παράβαση καθήκοντος ότι δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΔΣ αλλά υλοποιεί αποκλειστικά προσωπική του λύση – απόφαση;

 


Τι αναφέρει η επερώτηση του Γ. Λυκούδη για το Κορώνι


Η επερώτηση του δ.σ. Γ. Λυκούδη προς: τον κ. Δήμαρχο Αργοστολίου και αναφέρει τα ακόλουθα:

Θέμα: Ενέργειες του Δήμου Αργοστολίου για την διάνοιξη της οδού προς την παραλία «Κορώνι».

Στην συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, συζητώντας εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα του αιφνιδίου κλεισίματος της οδού που οδηγεί προς την παραλία «Κορώνι» από φερόμενους συνιδιοκτήτες όμορου προς την οδό ακινήτου, ήτοι τους κληρονόμους Γεράσιμου Τσιλιμιδού, μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου Αργοστολίου, υιοθέτησε ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής Βαλεριάνου περί άμεσου ανοίγματος της οδού και άσκησης νομικών ενεργειών προς τον σκοπό αυτό. Στα πλαίσια της ως άνω απόφασης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου, μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου Αργοστολίου, με την υπ’ αριθμ. 160/2020 απόφαση της ομόφωνα αποφάσισε την άσκηση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά των φερόμενων ως συνιδιοκτητών του παραπάνω ακινήτου που είχαν κλείσει την οδό και τον ορισμό δικηγόρου για την κατάθεση της αίτησης και την παράσταση κατά την συζήτηση της. Στη συνέχεια ορίστηκε δικηγόρος για την άσκηση του πιο πάνω ενδίκου μέσου και μάλιστα την άνοιξη του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ενέκρινε την αμοιβή αυτού.

Παρότι έχει περάσει ένα ολόκληρο έτος από την λήψη των ως άνω αποφάσεων ο Δήμος Αργοστολίου δεν κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ούτε οποιοδήποτε άλλο ένδικο βοήθημα προκειμένου να αναγνωριστεί η κοινοχρησία της εν λόγω οδού με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει κλειστή. Επίσης δεν εξηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν ασκήθηκε η συγκεκριμένη αίτηση, ούτε ζητήθηκε η ανάκληση των παραπάνω αποφάσεων τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της Οικονομικής επιτροπής. Αντιθέτως οι φερόμενοι ιδιοκτήτες του επίδικου τμήματος, τον Φεβρουάριο 2021, άσκησαν αγωγή εναντίον του Δήμου Αργοστολίου και κατοίκων της περιοχής, ζητώντας να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι από το Δικαστήριο να μην αμφισβητούν τα υποτιθέμενα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τους σε αυτό, ζητώντας μάλιστα να καταδικαστούν με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 12 μηνών για κάθε παράβαση του διατακτικού της απόφασης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο κος Δήμαρχος Αργοστολίου με δηλώσεις του άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση της επίδικης έκτασης. Το γεγονός αυτό ερχόταν ενάντια στην βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε διατρανώσει την πεποίθηση του περί κοινοχρησίας της οδού και ταυτόχρονα αποδυνάμωνε την νομική θέση του Δήμου στην δίκη εναντίον του, ενώ οι αντίδικοι χρησιμοποίησαν τις δηλώσεις του κου Δημάρχου για να επιρρώσουν το επιχείρημα τους ότι δεν υφίσταται κοινόχρηστη οδός.

Τέλος προ δύο μηνών περίπου σε σχετική ερώτηση συναδέλφου για το ίδιο θέμα ο κος Δήμαρχος Αργοστολίου απάντησε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έφερνε προς ψήφιση την λήψη απόφασης για να απαλλοτριωθεί η συγκεκριμένη έκταση. Έκτοτε έχουν περάσει 3 Δημοτικά Συμβούλια χωρίς να φέρει προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κος Δήμαρχος:

  1. Γιατί δεν εφάρμοσε ποτέ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής περί κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την διάνοιξη της οδού που οδηγεί στην παραλία «Κορώνι»;
  2. Γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν προτίθεται να ασκήσει την εν λόγω αίτηση, ζητώντας παράλληλα από την Οικονομική επιτροπή την ανάκληση της σχετικής απόφασης;
  3. Για ποιο λόγο, εν μέσω δικαστικής διαμάχης, δήλωσε επανειλημμένως ότι προχωράει το θέμα της απαλλοτρίωσης, «αποδυναμώνοντας» τα νομικά επιχειρήματα του Δήμου και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση; Ποια είναι τελικά η θέση του αναφορικά με την κοινοχρησία της οδού, ο δρόμος είναι κοινόχρηστος ή ιδιωτικός ;
  4. Γιατί εν τέλει επέλεξε την λύση της απαλλοτρίωσης, χωρίς καμία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς να εξαντλήσει τα μέσα που δίνει ο Νόμος; Δε θεωρεί πως με αυτή την θέση του «ακυρώνει όλη την επιχειρηματολογία του νομικού παραστάτη του Δήμου στην εκκρεμή δίκη, αλλά και των άλλων εμπλεκομένων σε αυτήν, «καταργώντας» ουσιαστικά την δίκη, αφού με την απόφαση απαλλοτρίωσης αποδέχεται πως η επίδικη έκταση ανήκει στους αντιδίκους;
  5. Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης, πόσο χρόνο περίπου θα διαρκέσει και τι θα γίνει αν, εν τω μεταξύ, απορριφθεί η αγωγή των φερόμενων ιδιοκτητών της επίδικης έκτασης και δικαιωθεί ο Δήμος σε πρώτο βαθμό; Σε αυτή την περίπτωση θα σταματήσει την διαδικασία απαλλοτρίωσης;

Αργοστόλι, 13 Σεπτεμβρίου 2021
Με εκτίμηση
Ο επερωτών δημοτικός σύμβουλος
Γιάννης Λυκούδης


Τι απάντησε ο Θεόφιλος στον δ.σ. Ιωάννη Λυκούδη


Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος έδωσε χθες στη δημοσιότητα απάντηση στον δ.σ. Ιωάννη Λυκούδη, η οποία αναφέρει:

Αξιότιμε Δημοτικέ Σύμβουλε κ. Ιωάννη Λυκούδη,

Σε συνέχεια της επερώτησης που θέσατε με θέμα «Ενέργειες του Δήμου Αργοστολίου για την διάνοιξη της οδού προς την παραλία «Κορώνι», θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τα κατωτέρω:

Όπως γνωρίζετε από τη συμμετοχή σας ως νομικός παραστάτης στην εν λόγω υπόθεση επίκειται η συζήτηση αυτής στο αρμόδιο Δικαστήριο και ακολούθως η έκδοση δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση του Δικαστηρίου.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η επερώτηση σας αποτελεί εξαιρετική σύνοψη επιχειρηματικών σε βάρος του Δήμου, τα οποία προβάλλονται δημόσια διά του δικού σας στόματος και τον οποίο Δήμο έμμεσα εκπροσωπείτε ως πληρεξούσιος και αμειβόμενος δικηγόρος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, ο οποίος ενάγεται με αυτήν του της ιδιότητα, γεγονός το οποίο δεοντολογικά θα επέβαλε την εξαίρεση σας από τη συζήτηση του θέματος.

Χάριν λοιπόν των συμφερόντων του Δήμου, για τα οποία δηλώνετε ανήσυχος και τους σεβασμού στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στην απονομή της οποίας τυγχάνετε συλλειτουργός, το εν λόγω θέμα το οποίο εκκρεμεί ενώπιον των Δικαστηρίων δεν δύναται να τεθεί σε συζήτηση.

Μετά την έκδοση των αποφάσεων από τα αρμόδια δικαστήρια θα προβούμε σε εκτενή συζήτηση και για πράξεις και για παραλείψεις που επί σειρά ετών έλαβαν χώρα.

Θεόφιλος Μιχαλάτος
Δήμαρχος Αργοστολίου