Κορώνες για το Κορώνι


Γράφει ο ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ


Αλλο ένα «δημιουργικό» Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα τη Τετάρτη 22/3. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι –τεσσάρων διαφορετικών παρατάξεων: Ι. Λυκούδης,  Παντελειός, Ανουσάκης και Κουρούκλης επέμεναν για τη συζήτηση του καυτού θέματος του δρόμου προς το Κορώνι.

Ο Δήμαρχος παρακαλούσε να μην συζητηθεί για να αποφευχθεί η διάδοση στοιχείων που θα έκανε κακό στην εκκρεμούσα δικαστικώς υπόθεση. Παρόλη την πολιτισμένη επιμονή και επιχειρηματολογία των εν λόγω δημοτικών συμβούλων ο Δήμαρχος ήταν ανένδοτος. Ειρήσθω εν παρόδω οι τρεις εκ των οποίων -Ανουσάκης, Κουρούκλης, Λυκούδης- είναι νομικοί. Παραταύτα ο Δήμαρχος δεν δικαιολόγησε ποια θα ήταν η βλάβη σε μια υπόθεση που ο φάκελος της έχει κλείσει και προχωράει προς την εκδίκασή της. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις των νομικών και δημοτικών συμβούλων το θέμα δεν συζητήθηκε. Και τέλος.

Επίσης, ο δήμαρχος δεν εξήγησε γιατί δεν εφάρμοσε τα ασφαλιστικά μέτρα ως όφειλε εκ της θέσης του. Όπως και πολλές άλλες αποφάσεις που κατά καιρούς έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν γνώριζε –κατά δήλωσή του – αν είναι αυθαίρετο το «διάσημο» κιόσκι εντός του ιστορικού κέντρου του Αργοστολίου. Γενικότερα, βρεθήκαμε πάλι θεατές σε παρακλήσεις για πίστωση χρόνου, μελλοντικές διαβεβαιώσεις για νόμο και τάξη και ασαφείς απαντήσεις  με την υπόκρουση των άναρθρων κραυγών του απερχόμενου «σερίφη».

Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που λαμβάνει αποφάσεις, όμως δεν τις εκτελεί και φέρνει προς συζήτηση ό,τι επιθυμεί. Αν οι Σύμβουλοι δεν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν προς διαβούλευση σημαντικά θέματα  , με ποιο κίνητρο οι απλοί πολίτες θα απευθυνθούν στη Δημοτική Αρχή;

Πολλές λοιπόν οι δημαρχιακές κορώνες για το Κορώνι και την υπεράσπιση του , τις κάλυψαν όμως οι αγανακτισμένες φωνές  των κατοίκων της περιοχής, που ζητούν να δικαιωθούν.