Ο Θεόφιλος πάει το πλοίο ντουγρού για τα βράχια!

Θ. Μιχαλάτος

Στις 11 του περασμένου Αυγούστου ο Ροβινσών Κρούσσος αποκαλύπτει με το πρωτοσέλιδό του άρθρο στον «Η» πως υπάρχει «ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» . Το άρθρο στηρίχτηκε στα στοιχεία που παρατίθεντο στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 254/3-8-2021 (ΑΔΑ: ΩΧΔΛ46ΜΓΤΤ-41Ε) για την υλοποίηση του Προϋπολογισμού του Δήμου Αργοστολίου για το Β’ Τρίμηνο του οικ. έτους 2021. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του αρμόδιου για τα οικονομικά του Δήμου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής δημάρχου Μιχαλάτου …η συνηθισμένη όταν «έχει λερωμένη τη φωλιά του»: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ!!! Λες και η πορεία των οικονομικών του Δήμου είναι ήσσονος σημασίας…

Χείρου χειρότερα σε σχέση με το Β’ τρίμηνο τα οικονομικά!

Πριν λίγες ημέρες (8/11/2021), η Οικονομική Επιτροπή υπό την προεδρία του δημάρχου Μιχαλάτου ενέκρινε τα αποτελέσματα εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Αργοστολίου για το Γ’ Τρίμηνο του οικ. έτους 2021 (απ. 399/2021 με ΑΔΑ: 6ΒΤΦ46ΜΓΤΤ-3ΔΠ). Και με λίγες λέξεις …η πορεία των οικονομικών του Δήμου στο Γ’ τρίμηνο του 2021 είναι χείρου χειρότερη σε σχέση με το Β’ τρίμηνο! Τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε κατιούσα πορεία και μόνο ένας Θεός ξέρει τι μέλλει γενέσθαι!

Αποκλειστικά υπεύθυνος ο δήμαρχος Μιχαλάτος!

Η κατάρρευση των οικονομικών του Δήμου χρεώνεται αποκλειστικά στον δήμαρχο Μιχαλάτο! Και αυτό γιατί αν και διακεκριμένος λογιστής στο επάγγελμα ο Θεόφιλος, έχει κρατήσει για την πάρτη του το κουμάντο στα οικονομικά του Δήμου και συγκεκριμένα παραμένει από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα …αποκλειστικά αρμόδιος (άρα και υπεύθυνος) για τα οικονομικά του Δήμου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής! Δύο χρόνια τώρα και παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει, κρατάει πεισματικά τα οικονομικά του Δήμου στην ευθύνη του …«φωνάζοντας» την έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες του!

Τα στοιχεία

Τα στοιχεία λοιπόν βάσει της 399/2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του Δήμου Αργοστολίου για το Γ’ Τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 και σε σύγκριση με αυτά του Β’ τριμήνου αποτελούν «βατερλό» για τον Δήμο με προσωπική ευθύνη του αρμόδιου δημάρχου Μιχαλάτου και έχουν ως εξής: Ο προϋπολογισμός το Γ’ τρίμηνο του 2021 (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) αυξήθηκε κατά 4,18% (από 42.677.292,78 ευρώ ανήλθε σε 44.462.254,78 ευρώ). Τα έσοδα στο 9μηνο του 2021 κινούνται στο 30,90% των προϋπολογισθέντων (13.737. 800,79 ευρώ) έχοντας απόκλιση – 44,10% από το 75% που έπρεπε να βρίσκονται! Το ανησυχητικό είναι ότι ο ρυθμός είσπραξης των εσόδων βρίσκεται σε κατιούσα πορεία, όταν από -28,51% υστέρηση το 6μηνο διολίσθησε κατακόρυφα στο -44,10% το 9μηνο!!!

Αν η οικονομική κατάσταση του Δήμου αφορούσε

δικιά του επιχείρηση τι θα έκανε;

Υπάρχουν και άλλα δύο ακόμα ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με τα έσοδα. Πρώτα είναι τα βεβαιωμένα έσοδα, τα οποία στο 9μηνο έφθασαν στα 22.335.136,90 ευρώ που αντιστοιχούν μόνο στο 50,23% των προϋπολογισθέντων εσόδων!!! Και ύστερα είναι τα εισπραχθέντα που έφθασαν στα 13.737.800,79 ευρώ και τα οποία αντιστοιχούν …μόλις στο 61,51% επί των βεβαιωθέντων!!! Δεν είναι δηλαδή ότι βεβαιώνονται με μεγάλη απόκλιση τα προϋπολογισθέντα έσοδα, άγνωστο για ποιο λόγο, αλλά και αυτά που βεβαιώνονται δεν εισπράττονται!!! Με τη …νιρβάνα που αντιμετωπίζει το θέμα ο Θεόφιλος και την έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες του (δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν και πολύ περισσότερο στον Τσιλιμιδό αν και …πρώην δήμαρχος που τον αξιοποιεί …για να γράφει ανακοινώσεις της ρουτίνας) το ερώτημα είναι απλό: Αν αυτή η εισπρακτική εικόνα του Δήμου αφορούσε προσωπική του επιχείρηση θα λειτουργούσε με την ίδια αδιαφορία; Υστερόγραφο περί… ανύπαρκτης αντιπολίτευσης Και με την ευκαιρία: Ο Θεόφιλος «αλωνίζει» κι έχει διαλύσει το δήμο εκ του ασφαλούς αφού δεν υπάρχει αντιπολίτευση! Και δεν είναι μόνο η έλλειψη σοβαρής και συστηματικής αντιπολίτευσης, αλλά η επισήμανση έχει να κάνει με την ανύπαρκτη παρουσία της στην Οικονομική Επιτροπή που ουσιαστικά κυβερνάει τον δήμο. Από την αντιπολίτευση λοιπόν υπάρχουν δύο μέλη της παράταξης Παρίση ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας Διονύσης Λυκούδης και το νάμπερ του της νέας παράταξης Ανουσάκη Νίκος Παπαδάτος. Και οι δύο συστηματικά απέχουν! Η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν είναι …πριν από κάτι αιώνες! Όταν λοιπόν απέχουν οι εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης πώς να μην αλωνίζει ο Θεόφιλος! Ο τρίτος από την αντιπολίτευση προέρχεται από την παράταξη του Φόρτε, ο Αργύρης Γαβριελάτος ο και (έμμισθος) πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, οποίος προ πολλού έχει ακροβολίσει στον Θεόφιλο και είναι μόνιμα με σηκωμένο το χέρι υπερψηφίζοντας …τα πάντα!!! Πώς λοιπόν με απούσα ή και προσκολλημένη την αντιπολίτευση ο Θεόφιλος να μην αλωνίζει και λογαριασμό να μην δίνει;;;

ΚΟΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΗΣ