Γράφει ο ΠΑΝΑΓΗΣ ΣΙΜΩΤΑΣ
Οικονομολόγος Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών

➙ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΑΣ, οι θεωρίες, οι συζητήσεις, οι συγκρίσεις με το τότε Εθνικό μας νόμισμα, οι ενθουσιασμοί, αλλά και οι …απελπισίες, δείχνουν ως τέλος να μην έχουν!

➙ ΑΠΟΛΥΤΑ δικαιολογημένος ο ενθουσιασμός εκείνων οι οποίοι επλούτισαν με αυτό, στην ανταλλαγήν του με τα τρισεκατομμύρια τις δραχμούλες που …δεν ήξεραν τι να τις κάνουν!

➙ ΥΠΗΡΞΑΝ και υπάρχουν όμως, και τα εκατομμύρια των «άλλων» Ελλήνων, αυτών τους οποίους η «ισχύς» του δεύτερου ισχυρότερου νομίσματος του Πλανήτου μας, του ιδίου με αυτό των …Γερμανών, Γάλλων, και Μεγάλων άλλων (…ΟΥΔΕΜΙΑΝ σχέσιν με εμάς εδώ εχόντων), ασφαλώς ΔΕΝ τους ωφέλησε κάπου, αλλά μάλλον τους διέλυσε πολύπλευρα!

➙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΟΦΕΙΛΑΝ!!

➙ΕΙΝΑΙ όλοι αυτοί οι Έλληνες που ΔΕΝ βλέπουν το …ευλογημένο, ΔΕΝ το …πιάνουν στα χέρια τους, ΔΕΝ ΤΟ …ξέρουν, ΔΕΝ το …έχουν στις τσέπες τους, αλλά μόνον το …ονειρεύονται, ακούγοντες για την …Παγκόσμιαν Ισχύν του! Για την υπέροχη και απαστράπτουσα …κατασκευή του!

➙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, θα μπορούσε να ήταν ένα νόμισμα από …τενεκέ, από ξύλο βελανιδιάς, από …σκληρό χαρτόνι, από …χώμα και σίελον, από σάρκα …νυχτερίδος, από …κοπριά…

➙ ΑΡΚΟΥΣΕ να το είχαν στις τσέπες τους, και κάτι, κάποιο αγαθό, να μπορούσαν με αυτό το ταπεινό νόμισμα να προμηθευθούν!

➙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, τους άφηναν και τους αφήνουν παγερά αδιάφορους!!!