Καλές Απόκριες!

Τα αξιοκρατικά κριτήρια πρόσληψης στον Δήμο Αργοστολίου πλέον παίρνουν άλλες διαστάσεις.

Πριν λίγους μήνες μάθαμε πως το να είσαι νέος, γονιός και επιτυχημένος επιχειρηματίας, μπορεί να καταρρίψει όλα τα τυπικά προσόντα εκπαίδευσης και εξειδίκευσης. Πριν λίγες μέρες καταλάβαμε πως αν είσαι πρώην (;) εργαζόμενος-συνεργάτης σε επιχείρηση «άρχοντος» δύνασαι να καταλάβεις επιστημονική θέση.

Όλα αυτά μας τα γνωστοποιεί με απίστευτη «λογικοφάνεια» η δημοτική μας αρχή.

Οι πολίτες λοιπόν, μπορούν να συμπεράνουν πως για να τοποθετηθείς σε μια θέση ευθύνης στο Δήμο, βασικά θα πρέπει να είσαι θερμός υποστηρικτής του Δημάρχου αλλιώς σε τρώει το μαύρο σκοτάδι. Έτσι βοηθιούνται τα ημέτερα χωριά, οι ημέτεροι οπαδοί και οι ημέτερες γειτονιές. Οι υπόλοιποι θα αναζητηθούν ψηφοθηρικά την επόμενη προεκλογική περίοδο. Μεγάλο πράγμα και οι κουμπαριές στη σημερινή εποχή.

Μάθαμε και κάτι άλλο από τον «γνωστό διάσημο» στους κύκλους του Αντιδήμαρχο: Πως δεν χρωστάει τίποτε και σε κανέναν, παρά μόνον στον εαυτό του, όταν ερωτήθη για τη λεκτική διαφωνία με τον κ. Φόρτε. Κι έτσι για μια ακόμη φορά ο κ.Φόρτες δικαιώθηκε για όλους όσοι δεν έχουν κοντή κι επιλεκτική μνήμη.

Όσο λοιπόν, και να γίνεται λόγος για πολιτικό πολιτισμό, αξιοκρατία και συμπερίληψη όλων των δημοτών στην ποιοτική αντιμετώπιση, τα γεγονότα άλλα περίεργα αποδεικνύουν. Βεβαίως, κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, αφού κύριο μέλημα είναι η τακτοποίηση ημετέρων. Και φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε έστω ερυθριάζει από τους ομόκεντρους κύκλους αυτούς.

Το θέμα είναι η τακτοποίηση θεμάτων και προσώπων.

Όσο για τον Δήμο ούτε λόγος, πέρα από τον προεκλογικό!

Καλές απόκριες σε όλους!