Aδίκως περίμενα να ακούσω!

Γράφει ο ΠAYΛOΣ ΠAΠAΔATOΣ
Eπικοινωνιολόγος-οικονομολόγος

ANHKΩ σε αυτούς που δεν αγωνιούν τόσο πολύ για το αποτέλεσμα των εκλογών όσο αγωνιούν για το μέλλον της χώρας.
Γερμανία, Αυστρία, Oυγγαρία έκλεισαν τα σύνορά τους, αλλά δεν άκουσα κανέναν πολιτικό αρχηγό να μας λέει τι θα γίνει με τους χιλιάδες μετανάστες που θα παγιδευτούν στη χώρα μας.

Μας περιέγραψαν τα προβλήματα της κοινωνίας, των επιχειρηματιών και της αγοράς – λες και δεν τα γνωρίζουμε – αλλά κανείς δεν μας είπε πώς σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει και ούτε φυσικά πώς θα δημιουργηθεί επενδυτικό περιβάλλον.

Από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα εξαρτηθεί η άρση των capital controls, η ανάπτυξη της χώρας αλλά και η αποφυγή κουρέματος των καταθέσεων. Κανείς όμως δεν άρθρωσε λέξη επ’ αυτού.

Τα τρία μνημόνια κόστισαν στο χρηματιστήριο 45 δις ευρώ, αλλά κανείς δεν μίλησε για την αναζωογόνησή του που είναι ταυτισμένη και με τη μείωση της ανεργίας. Προτρέπουν μάλιστα τη νεολαία να τους ψηφίσει την Κυριακή, αλλά δεν της λένε πού θα βρει δουλειά τη Δευτέρα.
35 δις ευρώ προτίθεται να διαθέσει για την ανάπτυξη της χώρας μας ο κύριος Γιούνγκερ. Κανείς όμως δεν μας είπε πώς θα τα απορροφήσουμε. Το ελληνικό χρέος επίσης δεν είναι βιώσιμο. Κανείς όμως δεν έχει μία πρόταση να την παρουσιάσει στις Βρυξέλες για να δουν τι ακριβώς θέλουμε.
100 δις ευρώ σήκωσαν οι καταθέτες από τις τράπεζες τα τελευταία χρόνια, αλλά κανείς δεν είπε πώς θα τους πείσει ή πώς θα τους εξαναγκάσει να τα επιστρέψουν στις τράπεζες ή να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους. Δυστυχώς, γεμίσαμε από λίστες και άδεια ταμεία.

Έχουμε τεράστια ενεργειακά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά κανείς δεν μας είπε και ούτε γνωρίζει πώς να τα εκμεταλλευτούμε.
Στο δημόσιο «απασχολούνται» 150.000 υπάλληλοι, αλλά κανείς δεν ξέρει γιατί πληρώνονται! Υπάρχουν επίσης 1.620 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία χρηματοδοτούνται κυρίως από το δημόσιο, το οποίο διαθέτει 22.000 αρμοδιότητες! Το δημόσιο δε, μας κοστίζει 21 δις ευρώ ετησίως περισσότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κανείς όμως δεν μας είπε πώς θα το νοικοκυρέψει και ούτε φυσικά μας εξήγησε τι ακριβώς εννοεί όταν λέει «αναδιάρθρωση».

Η δικαιοσύνη και η παιδεία στη χώρα μας βρίσκονται σε τριτοκοσμικό επίπεδο, αλλά ούτε λέξη δεν ακούστηκε για το πώς θα αναβαθμιστούν.
Στα debates ακούσαμε φαιδρές ατάκες αλλά και ποιός είναι κοντός και ποιος ψηλός. Δυστυχώς όμως χωρίς σοβαρότητα εκλογές δεν κερδίζονται! Το όραμα  για τη χώρα που θα το περιέγραφε ένας ηγέτης, αδίκως περίμενα να το ακούσω. Βλέπετε… στερέψαμε από ηγέτες και οράματα.

Σημείωση
Όσοι εμπιστεύτηκαν την Ελλάδα αγοράζοντας ομόλογα στις 7 Ιουλίου και πουλώντας τα στις 7 Σεπτεμβρίου, κέρδισαν 102%!!! Εσείς;

*Από τη Real News